Dinamo doveo Daniela Štefulja

Dinamo je iz Rijeke doveo Daniel Štefulja s kojim je potpisao ugovor do 30. lipnja 2026. godine, a sukladno dogovoru klubova 21-godišnji lijevi bočni će do daljnjega ostati na posudbi u Rijeci. Zanimljivo da je i njegov otac Danijel bio član Plavih s kojima je osvojio četiri naslova prvaka uz tri pokala pobjednika Kupa od čega tri uzastopne dvostruke krune.

Ovim potezom nastavio se realizirati veliki posao između dva hrvatska prvoligaša u sklopu kojega je već Roko Jurišić preselio na Rujevicu, a u najavi je i dolazak vratara  Ivana Nevistića u Maksimir dok bi u suprotnom smjeru trebala još dva igrača te četiri milijuna eura.

Daniel je rođen 8. studenoga 1999. godine u njemačkom Langenhagenu u doba dok je otac Danijel igrao u bundesligašu Hannovero. U mlađim je uzrastima nastupao za Čakovec, Varaždin i Zagreb, a s navršenih 18 godina prešao je u Rijeku. Premijernu sezonu u seniorskom nogometu, 2018/’19., odigrao je u dresu slovenskog prvoligaša Krškog kao posuđeni igrač Rijeke. U svojoj prvoj natjecateljskoj godini u HT Prvoj ligi, ujesen 2019., nastupao je za Varaždin, također na posudbi, nakon čega se vratio na Rujevicu. U dresu Rijeke osvojio je Kup 2020. pri čemu je važnu ulogu odigrao u četvrtfinalu upravo protiv Dinama na Rujevici kad je asistirao strijelcu Antoniju Čolaku za pobjedu 1:0.

“Dinastija” Štefulj u Dinamovoj bi povijesti tako mogla postati deseti par očeva i sinova koji su upisali službene nastupe za prvu momčad plavih.

“Sretan sam zbog potpisa ugovora, ovo je nova stepenica u mojoj karijeri. Vjerujem da ću u Dinamu dodatno napredovati i svojim igrama opravdati dolazak. Želio bih svakako zahvaliti Rijeci u kojoj sam dobio priliku ostvariti se kao igrač i za koju ću do kraja sezone davati sve od sebe u želji za što boljim rezultatom. Bit ću maksimalno koncentriran na svaki sljedeći trening i utakmicu. Sretan sam zbog puta kojim ide moja karijera, a na meni je da budem ponizan, skroman i pravog pristupa te da radim na sebi najbolje što znam” – rekao je mladi igrač po potpisu ugovora za službene stranice Dinama.

Komentiraj