“Dina” je epski film, Marvelovi hitovi to nisu, kaže redatelj “Avatara”

Redatelj James Cameron, čiji će se prvi od četiri najavljena nastavka filma „Avatar“ početi prikazivati u prosincu ove godine, razgovarao je sa redateljem Denisom Villeneuveom pri čemu je usporedio njegov film „Dina“ s filmovima koji nastaju u produkciji kompanije  Marvel Cinematic Universe (MCU). Pri tome je rekao kako ne smatra da su Marvelovi filmovi „epski“ iako se promoviraju kao „epski događaj“.

„Moje je mišljenje da je ‘Dina’ doista epski film. Kada koristim riječ ‘epski’ koristim je na poseban način, pri tom misleći na film Davida Leana ili na filmove trilogije ‘Gospodar prstenova’.  Ali kada razmišljam o filmovima koji sadrže epske događaje poput Marvelovih filmova u kojima se uništavaju cijeli gradovi, onda mi to nije ni malo epski“, izjavio je Cameron.

Za Villeneuvea je Cameron rekao da je redatelj „koji ima disciplinu i vokabular epskog filmaša“ na što mu je Villeneuve rekao kako je ideja filma „Dina“ bila vraćanje ljudske vrste na pravu poziciju u eko sustavu jer u knjizi ljudi ne kontroliraju prirodu.

Nakon uspjeha filma „Dina“ , adaptacije kultne knjige Franka Herberta, Villeneuve će režirati nastavak.

Komentiraj