DIMNA ZAVJESA Sretnicima se ne kvare vodokotlići i nemaju ovrhe

Hrvatskim građanima može biti potpuno svejedno u čemu se banke razlikuju. Banke u Singapuru, Londonu ili Moskvi.Jer i banke nisu jednake, kao i klijenti. Kada klijent Talijan UZME ZAJAM u talijanskoj banci da kupi krov nad glavom za 50.000 eura, vraća banci s kamatama točno 10.000 eura manje nego kada Hrvat uzme isti kredit u banci u Zagrebu. Hrvat vraća hrvatskoj banci 10.000 eura više. Mogao bi vraćati i više da nema sreće. Zašto? Zato što nema jednakosti. Kao sve dobre i loše ideje u povijesti, ideja o jednakosti rezultat je slučaja

Svi malo inteligentniji sami su naučili da nema jednakosti. Jednakost je laž i ne postoji. Ni u prirodi, ni u društvu, ni u svemiru. Da su svi ljudi jednaki, bilo bi glupo živjeti. Kladim se da ni mravi nisu svi jednaki. Razlike među mravima ne primjećuju ljudi, ali primjećuju i osjećaju mravi. Među mravima ima uspješnih mravi i neuspješnih. Mravi varalica, ima i mravi lijenčina, mravi glupana, a i među mravima prevladavaju mediokriteti. Neki su histerični, nekima se fućka za sve.

MEĐU JEDNAKIM MRAVIMA, kao i ljudima, mora biti netko bolji, netko najbolji ili najlošiji. Ni ljudi, na primjer, vjerske blagdane ne slave jednako. Nove godine pogotovo. Razlike su kao kod igrača tenisa. Nemoguće je da svi koji igraju tenis igraju jednako. Serviraju i udaraju voleje jednako. Ili da svi misle jednako. Lako je s tenisom, u tenisu se vode liste. Točno se zna tko je prvi na svijetu, najbolji, tko je drugi pa tako do sto. Nema prevare i laži..

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

Source:Željko Senečić