DIMNA ZAVJESA Kako Croatia Airlines može zaraditi prodajom igrica na temu Lijepe Naše

Ako je igra poput Otoka majmuna postala hit, nema sumnje da bi, recimo, IGRICA HRVATSKA PRETVORBA BILA JOŠ ATRAKTIVNIJA. Pretvorba Ine i Plive, kao i pretvorbe hrvatskih banaka u strane, pružaju neslućene mogućnosti za videoigrice. Igrica Golf na Srđu ne bi bila loša, kao i Gradnja Pelješkog mosta. Igrice horor tipa rođene su za Croatiju. Nije za igrače s premosnicima na srcu. Ali to nije razlog da se ne snimi horor igrica na dubrovačkom aerodromu, kada se od igrača traži da pogode vrijeme odlaska aviona za koji imaju karte

Ministarstvo je zabranilo Croatia Airlinesu da na londonskom aerodromu prodaje slotove. “Skandal, to se samo u Hrvatskoj može dogoditi”, kaže kirurg u penziji i odloži Jutarnji. “Što je slot?” upita aktivni profesor na Ekonomskom fakultetu kirurga u penziji.

“Vjerojatno dio aviona, pa ne bi Croatia Airlines prodavao sireve”, odgovori kirurg. “Nikad se ne zna”, primijeti profesor ekonomije. Pitat ćemo suca. Sudac vrhovnog suda u mirovini sjedi za susjednim stolom kavane i ispunjava listiće Sportske prognoze. Sudac koji je dva puta nastupao na televiziji u kvizovima znanja, naravno, zna. “Beduini manju grbu na devi zovu slot”, objasni i nastavi ispunjavati prognozu. “Više je nego opravdano što je naše ministarstvo zabranilo Croatia Airlinesu prodaju devinih grba”, primijeti kirurg i zaključi: “I ja bih zabranio…”

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

Source:Željko Senečić