Dimitrov opisao nuspojave koronavirusa

 

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov poručio je u utorak kako nije siguran da će nastupiti na ovogodišnjem US Openu, te prepričao nuspojave koronavirusa.

Dimitrov, 19. tenisač svijeta, krajem lipnja objavio je da je pozitivan na koronavirus, i to nekoliko dana nakon što je nastupio na Adria Tour teniskom turniru u Zadru. Turnir je organizirao prvi tenisač svijeta, a pozitivni na koronu bili su i sam Đoković, kao i Goran Ivanišević i Borna Ćorić. Dimitrov je na Instagramu objavio da je zaražen koronavirusom samo nekoliko minuta prije nego što je trebalo početi finale u Zadru, a isto je zbog toga i otkazano.

Bugarin je prebolio koronu i vratio se na terene, a nastupio je na Ultimate Tennis Showdown u Francuskoj prošlog vikenda. Izgubio je u susretima protiv Feliciana Lopeza i Richarda Gasqueta.

“Virus me pogodio”, prenosi CNN Dimitrove riječi. “Bio sam kod kuće oko mjesec dana. Mislim da je svakoj osobi drugačije. Imao sam problema s disanjem, bio sam stalno umoran, izgubio sam osjete okusa i mirisa. Nije bilo zabavno”, dodao je.

Naglasio je da se osjeća sretnim što se mogao vratiti na teren. “Cijenim što sam ovdje”, kaže Dimitrov i otkriva da je otkako se zarazio izgubio tri kole. “Mentalne tegobe zbog izolacije mogu biti jednako teške kao i fizičke tegobe. Bio sam sam dvadeset dana”, priča Bugarin.

“Nema veze koliko si mentalno jak, kao osoba ili sportaš. Neizbježna je pojava negativnih misli. Morao sam se s tim nositi, kao što morau svi. To je jedna od najvažnijih poruka – ne smijete podcijeniti snagu mentalnog stanja”, zaključio je.

Turnir US Open trebao bi se održati krajem kolovoza.

Komentiraj