DIJELOVI KRKA POD VODOM Pala ekstremna količina kiše, more promijenilo boju. Vatrogasci izvlačili automobile iz vode

Autor:

18.11.2022., Malinska - Vodena bujica slijeva se kroz centar Malinske prema moru. Gradjani uklanjaju posljedice poplave koju je izazvala jaka kisa u jutarnjim satima. . Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Goran Kovacic/PIXSELL

Na Krku je u posljednja 24 sata palo gotovo 300 mm kiše. Dijelove otoka zabijelila je tuča koja je padala oko 20 minuta. Najobilnije količine kiše zabilježila je meteorološka postaja Ponikve, čak 274 mm. U samom gradu Krku palo je 193 mm, dok je u Brzacu izmjereno 109 mm, objavio je Istramet.

Prošle noći pravi potop pogodio je otok Krk uz nevjerojatne količine kiše, značajno veće nego što je jučer palo u Novigradu gdje je zabilježena poplava.

Najobilnije količine kiše zabilježila je meteorološka postaja Ponikve, čak 274 mm. U samom gradu Krku palo je 193 mm, dok je u Brzacu izmjereno 109 mm. Posljedica je to statičnog sustava koji se satima zadržavao iznad kvarnerskih otoka.

Ceste su poplavljene, a kako sam čula od mještana moguće da su i kuće koje su niže. U bujici su zaglavila dva automobila i ne može im se prići. Poplavljen je i trgovački centar. Sada je kiša stala, ali noćas je bilo užasno”, rekla je čitateljica portala Dalmacija danas, koja je snimila poplave u mjestu Salatić, na cesti prema Vrhu.

Kaže kako se ne može uopće prići potopljenom mjestu.

Ništa bolje nije ni u Punatu, gdje je more promijenilo boju.

Osim Krka, tuča je zahvatila i crikveničko područje.

“Od sinoć smo odradili 17 intervencija. Uglavnom je riječ o ispumpavanju vode, zatim dva odrona i dva izvlačenja vozila iz vode“, rekao je za Bodulja.net zapovjednik JVP Grada Krka Goran Grubišić.

Zbog poplave u petak ujutro je bila zatvorena poslovnica Zagrebačke banke u gradu Krku, a zbog tehničkih problema za građane je zatvoren i poštanski ured.

Nakon jučerašnje obilne kiše koja je pala diljem Istre, izuzev jugozapada, nestabilno vrijeme uz intenzivnije pljuskove prevladava i jutros. Tako je oko 8 sati izraženiji pljusak ponovno pogodio Umag, a donio je novih 10-ak mm kiše.

U nastavku dana očekuje se nestabilno vrijeme. Smjenjivat će se kraća sunčana i oblačna razdoblja, a lokalno će doći do razvoja jačih sustava uz obilnu kišu. Bit će i poprilično vjetrovito, naročito za vrijeme jačih nestabilnosti.

Sutra nas s druge strane očekuje dobrodošao predah od grmljavinskih pljuskova, što se ne može reći za nedjelju koja će ponovno biti nestabilnija, piše Istramet.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.