HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

‘Dijelimo uvjerenje da u RH možemo stvoriti bolje društvo’

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac u subotu je, na primanju povodom proslave pravoslavnog Božića, kazao kako su se okupili u vjeri da mogu iznaći snage i ostvariti ideje koje će od našeg društva napraviti ono što svi građani žele – prosperitetno i pravedno te društvo koje od prošlosti ne nosi ništa što ne treba, a uzima od prošlosti sve ono što je najbolji.

“Kad bismo se mjerili po Petru Preradoviću, mržnja se ne bi oglašavala nigdje, a najmanje u knjigama i školskim učionicama, a za Ilirski pokret čiji je bio jedan od prvaka i za njegove ideje bilo bi mjesta svugdje dok za neke druge, posebno za ustaški pokret Milu Budaka i njihove ideje ne bi bilo mjesta nigdje. Kad bismo se mjerili prema Preradoviću, ne bi mržnja prema Srbima bila mjera hrvatske slobode”, rekao je Pupovac, kako prenosi N1.

Naglasio je da svi okupljeni dijele uvjerenje kako se u Hrvatskoj može stvoriti bolje društvo, zaustaviti odlazak uz zemlje i učiniti da svatko u njoj ima posla i osjećaj ravnopravnosti i jednakopravnosti.

“Nije jednostavan posao onih koji to trebaju organizirati, ni onih u Vladi, ni onih u Saboru, niti onih u jedinicama lokalne samouprave, ali nema nikakve sumnje da da druge nema nego da se to postigne jer je to imperativ vremena, okolnosti i očekivanja koje naši građani pokazuju prema nema, zaključio je Pupovac dodavši da vjeruje da će u 2018. godini napraviti ono što se od njih očekuje”, kazao je Pupovac.

Komentiraj