HNK Ivana pl. Zajca

Diana Haller počasna je članica ansambla riječke Opere

Riječka mezzosopranistica međunarodne karijere i najmlađa solistica opernog ansambla Državne opere u Stuttgartu prihvatila je poziv intendanta HNK Ivana pl. Zajca Marina Blaževića i postala počasnom članicom ansambla riječke Opere. To je ujedno i zahvala Diani Haller na svemu što je napravila i podarila riječkoj publici.
Od debija u riječkom “Zajcu“ na Gala koncertu 2015. godine pa preko uloge Julija Cezara u Handelovoj operi ‘Julije Cezar u Egiptu’, nastupa u koncernoj izvedbi Gounodovog ‘Fausta’, recitala ‘Španjolske strasti’ pa do nezaboravne Adalgise u Bellinijevoj ‘Normi’ Haller je brzo ostvarila uspon na međunarodnoj opernoj sceni, potvrđen nizom prestižnih nagrada i priznanja.
Sadašnja počasna članica ansambla riječke Opere je 2010. godine postala članicom Opere u Stuttgartu, gdje je zablistala kao Angelina u Rossinijevoj operi ‘Pepeljuga’, za koju ju je ugledni njemački, svjetski relevantan časopis Opernwelt proglasio mladom pjevačicom godine zahvaljujući odluci pedeset europskih i američkih glazbenih kritičara. Od tada kontinuirano niže uspjehe nastupajući u sve većim i zahtjevnijim ulogama na zapadnoeuropskim opernim i koncertnim pozornicama te festivalima (Salzburger Festspiele (uz Anu Netrebko i Placida Dominga), Operahaus Bonn, Semperoper Dresden, Concertgebouw Amsterdam, Opernhaus Zürich, Maggio Musicale Fiorentino, Firenze…). Samo u  posljednjih godinu dana broji desetak različitih uloga i niz koncertnih nastupa među kojima je i debi na slavnoj pozornici milanske Scale u ulozi Altichiare u operi ‘Francesca da Rimini’.
Počasnu članicu riječke Opere ponovno ćemo gledati u Rijeci sljedeće sezone u ulozi Julija Cezara, a u tijeku su već i pregovori o nastavku suradnje nakon 2020. godine.

Komentiraj