DHMZ izdao upozorenje zbog toplinskog vala koji slijedi

Nakon obilnih kiša koje su u prvom redu pogodile Zagreb i središnju Hrvatsku, iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da nam slijede vrućine i toplinski udar. Zbog toga donose nekoliko savjeta kako se najbolje oduprijeti toplinskom valu i sačuvati zdravlje.

Toplinski val stiže u Hrvatsku. Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja da od sutra u pojedinim gradovima, kao što su Zagreb, Karlovac i Knin, postoji umjerena opasnost od toplinskog vala, a velika pred vikend u Rijeci i Kninu.

“Ovim putem želim apelirati na građane da boravci na otvorenom prostoru budu što je moguće manje u onim periodima 10, 11 sati do negdje 17 popodne, pogotovo stariji ljudi koji imaju kronične bolesti”, preporučila je Dejana Martinić iz zavoda.

Istaknula je i kako je vrlo bitno da se uzima dovoljna količina napitaka pri čemu je naglasak stavila na izotonične napitke.

“S obzirom na visoke temperature, ljudi često koriste klimatizacijske uređaje, što u vozilima, što na radnim mjestima. Uvijek je bitno da ti uređaji ne budu stavljeni na vrlo niske temperature”, zaključila je Martinić za Novu TV.

Komentiraj