DHK raspisuje natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti

Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisuje natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti na području književnosti, prevodilaštva i ilustracije iz Fonda za kulturu, prikupljenog od naknada za javnu posudbu za 2013. godinu, priopćilo je u ponedjeljak DHK.
DHK natječajem podupire aktivnosti hrvatskih književnika, prevoditelja i ilustratora te odgovarajuće manifestacije sredstvima izdvojenim iz prihoda od prava javne posudbe.
Ciljevi Natječaja su, ističe DHK, poduprijeti i promicati književnost, prevodilaštvo i ilustraciju, tj. poduprijeti manifestacije, susrete, tribine i druga javna događanja nekomercijalne naravi, čija je svrha promicati književno stvaralaštvo, prevodilaštvo, ilustraciju i čitanje.
Ukupan iznos potpora je oko 162.393 kuna, a sredstva iz ovog natječaja predviđena su za projekte koji će se ostvariti u roku godine dana od raspisivanja natječaja.
Iz DHK-a ističu da će se prilikom odlučivanja o sufinanciranju voditi računa o umjetničkoj raznolikosti i ravnomjernoj zemljopisnoj zastupljenosti natjecatelja, a natjecatelji se moraju pridržavati propisa o zaštiti autorskih i srodnih prava.
Natjecatelji su dužni podnijeti detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje isključivo putem prijavnice dostupne na mrežnim stranicama DHK, zaključno s 6. svibnjem 2019.
Popunjenu prijavnicu treba poslati elektroničkom poštom na: [email protected] te ispisati i s ostalom traženom dokumentacijom poštom poslati na adresu: Društvo hrvatskih književnika, Trg bana J. Jelačića 7/I, s naznakom “Natječaj za kulturu”.
Svi dokumenti čuvat će se 30 dana nakon objave rezultata.
DHK ističe kako može uvjetovati dodjelu potpore određenim izmjenama u projektu, suradnjom u medijskom predstavljanju, sudjelovanjem svojih predstavnika u žiriranju, dodjeli nagrade i slično.
Pridržava također pravo da ne raspodijeli cijeli iznos za sufinanciranje projekata.
Dobitnici potpore dužni su dovršiti projekt u prijavljenom roku te dostaviti financijsko i programsko izvješće o utrošku dobivenih sredstava najkasnije 30 dana od završetka projekta, podsjeća DHK.
Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnim stranicama Društva hrvatskih književnika: www.dhk.hr

Komentiraj