DEZINFORMACIJE: MUP demantira da se zbog emigranata povećava broj kaznenih djela

FaH

Ministartsvo unutarnjih poslova (MUP) u petak je pozvalo građane da ne nasjedaju na lažne i uznemirujuće glasine da se u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko sati dogodio veći broj kaznenih djela koje su počinili migranti.

“Zbog činjenice da se na području Republike Hrvatske trenutno nalazi oko 14 tisuća migranata, društvenim mrežama i elektroničkom poštom među građanima se počela širiti vijest da se na našem području u posljednjih nekoliko sati dogodio veći broj kaznenih djela koje su počinili migranti. Navodi se lažna informacija o povećanom broju silovanja, pokušaja silovanja, uličnih razbojstava i otmica djece”, izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Zbog toga su pozvali “javnost da ne nasjedaju na ove lažne i uznemirujuće glasine koje za cilj imaju samo podizanje panike i remećenja normalnog način života građana”.

“Na području svih naših policijskih uprava nije evidentiran povećan broj kaznenih djela niti prekršaja, kao niti drugih događaja koji se ovdje lažno navode. Naše građane pozivamo da, kao i do sada, omoguće nesmetan rad policije i drugih službi diljem Republike Hrvatske”, ističu u MUP-u.

Komentiraj