DEVICE DAYS 2016 Predstavljeni specijalno dizajnirani uređaji Microsofta i HP Inc.-a za hrvatski obrazovni sustav

Device Days 2016

Na događanju Device Days 2016 na kojem se okupilo više od 70 sudionika iz partnerskih kompanija, Microsoft je u suradnji s tvrkom HP Inc. predstavio uređaje posebno opremljene za sustav obrazovanja u Republici Hrvatskoj putem kojih će učiteljima i učenicima biti dostupni najmoderniji softveri za efikasnije učenje i povećanje produktivnosti.

Uređaji su dostupni u okviru Shape the future globalnog programa tvrtke Microsoft putem kojeg se obrazovnom sustavu širom svijeta želi osigurati pristup najboljim uređajima po minimalnim cijenama. Prvi uređaji bit će dostupni kod ovlaštenih distributera već krajem prosinca, a radi se o notebooku HP ProBook 440 te PC-u HP ProOne 400 na kojima su instalirani Windowsi 10 s posebnim funkcionalnostima za obrazovni sustav.

device-day16-2

“Shape the future program je dizajniran kako bi inspirirao studente te im omogućio učenje u skladu s potrebama 21. stoljeća na vrhunskim uređajima koji su školama dostupni po posebnim i povoljnim uvjetima. Microsoft je svjestan da je osiguranje odgovarajućih uređaja u pravom trenutku od temeljne važnosti za razvijanje digitalne edukacije pa će školama biti dostupne razne vrste uređaja, od tableta, 2 u 1 uređaja, laptopa, desk top računala, među kojima mogu odabrati upravo one koji najbolje odgovaraju njihovim potrebama”, rekao je Danijel Bačelić, Voditelj razvoja poslovanja u Microsoftu za klaster Multicountry koji obuhvaća 15 zemalja te dodao kako ne postoje minimalna ograničenja za narudžbe dok je postupak pojednostavljen pa se škole mogu direktno obratiti distributerima prilikom kupnje.

device-day16-danijel-bacelic
Danijel Bačelić, Voditelj razvoja poslovanja u Microsoftu za klaster Multicountry

Na događanju je predstavljen pregled tržišta uređaja i trendova pri čemu je naglašeno kako je tržište PC-a u kontinuiranom padu globalno i u Hrvatskoj i korisnici sve više žele moderne uređaje s nizom funkcionalnosti.

“Prema istraživanjima korisnici se odlučuju za uređaje koji imaju touch screen, mogućnosti pisanja s digitalnom olovkom po ekranu, razne opcije sigurnosnog zaključavanja i otključavanja kao i vrhunske tehničke performanse kao što je visoka rezolucija ekrana. Sve to olakšava i ubrzava rad na računalu i podiže produktivnost, a upravo to su temeljne stvari koje želimo pružiti korisnicima kako bi imali jedinstveno iskustvo”, rekao je Neven Šokec, Voditelj prodaje CDS (Consumer and Devices Sales) grupe u Microsoftu za Adriatic regiju.

Jedinstveno iskustvo upotpunjeno je mogućnostima Windows 10 operativnog sustava koji je prema posljednjim podacima instaliran na 400 milijuna računala širom svijeta, bilježi najveću migraciju poslovnih korisnika u povijesti Windows sustava te postojećim korisnicima nudi niz prednosti od 33 posto smanjenja sigurnosnih problema te smanjenja vremena potrebnog za instalaciju updatea i sl.

device-day16-1

Vedran Šolaja, Product Marketing Manager za Windows 10 platformu u klasteru Multicountry, prezentirao je najnovije mogućnosti koje podrazumjevaju korištenje digitalne olovke u Windowsu 10 te biometrijsko otključavanje računala (npr. otisak prsta), putem sigurnosne značajke poznatije kao Windows Hello. Također razgovaralo se o novostima koje donosi poslovna inačica Windowsa 10 – Windows 10 Pro i prednostima koje ta verzija Windowsa donosi za poslovne korisnike u odnosu na neke ranije verzije operativnog sustava Windows.

Na kraju događanja sudionici su imali priliku razgledati 20 izloženih modernih uređaja najvećih svjetskih proizvođača. Inače, tijekom predavanja je predstavljen uređaj HP Elite X3 s OS-om Windows 10 mobile koji spaja phablet te prijenosno i stolno računalo, omogučujući pritom nesmetanu uporabu ključnih aplikacija sa spomenutih uređaja. Korisnici tako mogu koristiti HP Elite x3 kao stolno ili prijenosno računalo ili mobilni telefon te više ne moraju brinuti o tome koji uređaj bi trebali koristiti u kojem okruženju.

device-day16-3

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]