Deutsche Bahn planira rekordna ulaganja u infrastrukturu u 2018

Njemačko željezničko poduzeće Deutsche Bahn u četvrtak je izvijestilo o planiranim ulaganjima u 2018. godini u modernizaciju željezničkih pruga i postaja u iznosu rekordnih 9,3 milijardi eura, što je povećanje od 800 milijuna u odnosu na lani.

Radovi na infrastrukturi rezultirat će kašnjenjem vlakova od 10 do 30 minuta na 20 brzih željezničkih linija, priopćeno je iz Deutsche Bahna.

U najintenzivnijoj fazi radovi će se izvoditi na ukupno 800 lokacija istoobno, kazao je Ronald Pofalla, u čijoj je nadležnosti infrastruktura Deutsche Bahna.

Bit će također povezani u 100 koridora kako bi se izbjegli opetovani prekidi na istim dijelovima pruge, kazao je Pofalla.

Za razdoblje od travnja do listopada ove godine predviđena je modernizacija pruge između Koelna i Duesseldorfa a na pruzi između Hanovera i Hamburga između srpnja i kolovoza, dodao je.

Pruge i kontrolni i komunikaciji sustavi na relaciji između Wuerzburga i Muenchena trebali bi po njegovim bi riječima biti zamijenjeni u razdoblju od srpnja do listopada.

Pofalla je također obećao da će tijekom izvođenja radova nastojati maksimalno smanjiti kašnjenja. Pohvalio se pritom podatkom o 10-postotnom smanjenju kašnjenja u 2017. godini u usporedbi s godinom ranije.

U ovoj godini u planu su poboljšanja na približno 1.600 kilometara pruge, 220 mostova i 1.700 raskrižja, te modernizacija 700 željezničkih postaja.

Komentiraj