Dino Stanin/PIXSELL

DEUR BRANI LORENU “Nije pitanje hoće li biti krvi, već kad”

Josip Deur (36), zadarski poduzetnik i vrstan poznavatelj borilačkih vještina, odlučio je pružiti pomoć obitelji pretučene 18-godišnje djevojke Lorene. Deur je pratio slučaj i suđenje Darku Kovačeviću Daruvarce, te se razočarao u pravosuđe.

Zajednička priča počela je dvadesetak dana nakon što je Lorena napadnuta i brutalno pretučena u kafiću u srcu Zadra , piše Dnevnik.hr.

Smatra kako je od početka slučaj preblago okarakteriziran i procesuiran. “Svi borci znaju da se stopalom nikada ne udara, udara se potkoljenicom, stopalom ne. Argument da to nije pokušaj ubojstva jer je on na sebi imao japanke, a ne cipele je apsurdan! To je bio jasan pokušaj ubojstva”, poručio je Deur.

Navodi i kako je čekao izjave predsjednice, ministara i premijera, kojima je, kaže, užasnut i šokiran. “Oni progovaraju kao majke i očevi, a trebali bi progovarati kao institucije, kao osobe koje će svojim ovlastima pomoći žrtvi i potegnuti sve svoje zakonske ovlasti kako bi se počinitelja kaznilo za nedjelo koje je učinio”, rekao je.

Na pitanje o tome očekuje li da će sada kada je osumnjičeni Darko Kovačević Daruvarac na slobodi ponovno doći do sukoba i konfrontacija, Josip odgovara kako sumnja da će se ponovno obrušiti na žrtvu. “Neće ići na žrtvu, to ne vjerujem, ali o meni se raspituju. Raspituju se koji su moji kamioni, koji su bratovi kamioni, gdje se krećem itd. Ja ih se ne bojim, to je sve ista skupina dvadesetak mladića koji svi redom imaju policijske dosjee, ali djeca se boje, susjedi se boje”, objašnjava atmosferu.

Zaključuje kako će Lorenu i njezinu obitelj štititi u svakom slučaju i u svakom trenutku. Iako misli da ona neće ponovno biti na udaru, ne sumnja da će doći do sukoba. “Nije više pitanje hoće li biti krvi, već je pitanje kada će se ona proliti”, zaključio je Deur.

Komentiraj