DETALJI UHIĆENJA BJEGUNCA: “Jasno mu je bilo od prve što slijedi”

Zagrebačka policija sinoć je uhitila 31-godišnjeg zatvorenika koji je dan ranije pobjegao iz KBC-a Sestre milosrdnice, gdje je odveden na medicinsku obradu.

Iz policije poručuju kako su vrlo brzo došli do informacija o njegovu kretanju, ali ne mogu potvrditi je li imao pomagača. Nakon uhićenja vraćen je u remetinečki zatvor, piše Dnevnik.hr.

Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke, opisala je kako je sve izgledalo: “S profesionalne strane iznimno korektno, dakle bez uporabe sredstava prisile. I ono što je interesantno, na mjestu gdje se nije dugo zadržao. Dolaskom policijskih službenika bilo je jasno da je i toj priči tada došao kraj.”

Na pitanje novinara je li znao što slijedi, odgovorila je: “Jasno mu je bilo od prve što slijedi, a to je povratak u zatvor.”

Podsjetimo, zatvorenik je državljanin Srbije kojemu je istražni zatvor određen zbog krijumčarenja ljudi, a nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora. U KBC-u Sestara milosrdnica završio je nakon što se žalio na bolove u abdomenu. Zatvorenik je u jednom trenutku zatražio da ga puste na toalet te je pritom iskoristio priliku i pobjegao.

Komentiraj