Screenshot/YouTube

DETALJI TRAGEDIJE NA MOSORU Jedan se brat poskliznuo i preminuo, starijeg od šoka izdalo srce

Dvojica muškaraca smrtno su stradala u subotu navečer, u blizini planinarskog doma na Mosoru. Radi se o dvojici braće. Jedan je poginuo uslijed pada na zaleđenom terenu, kada je otišao po vodu na obližnji izvor, a drugi je preminuo, najvjerojatnije od srčanog udara, nakon što je brata, zajedno sa svojim prijateljima pronašao mrtvog.

Načelnik Hrvatske Gorske službe spašavanja (HGSS) Vinko Prizmić za Slobodnu Dalmaciju je ispričao kako je mlađi brat oko 19 sati krenuo iz Planinarskog doma na obližnji izvor vode, koji se nalazi stotinjak metara dalje, kako bi donio vodu. Nakon što se dugo nije vraćao, njegov brat se sa prijateljima zaputio u potragu.

“Na žalost, prema onome što za sada znamo M.S. se pokliznuo na zaleđenom području i pao te je uslijed tog pada izgubio život. Njegovo beživotno tijelo je pronađeno u neposrednoj blizini izvora. Da bi tragedija bila još veća, njegov stariji brat A.S. je u trenutku spoznaje da mu je brat poginuo, uslijed šoka doživio, najvjerojatnije srčani udar i preminuo”, rekao je Prizmić dodajući da se radi o još uvijek neslužbenoj verziji priče.

Odmah po dojavi na teren, odnosno na mjesto događaja upućeno je 15 pripadnika HGSS-a, kako bi tijela nastradalih planinara izvukli s tog terena, a obaviještena je i policija koja je započela službeni očevid.

Prizmić je ustaknuo kako su obojica braće bili iskusni planinari i dobro su poznavali Mosor.

Komentiraj