Detalji teške nesreće kod Zadra: Tinejdžer u Mercedesu nije stao na znak ‘Stop’, poginula dva mladića

Zadarska policija objavila je u utorak detalje teške prometne nesreće koja se u ponedjeljak oko 22:25 sati dogodila u mjestu Kožino u kojoj su poginula dva mladića.

“Prema rezultatima očevida kojim je rukovodio dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru, nesreća se dogodila kad se 18-godišnji vozač osobnog vozila marke Mercedes zadarskih registarskih oznaka kretao kolnikom Ulice Put primorja (sporednom cestom) te dolaskom do raskrižja prošao pored prometnog znaka ‘obavezno zaustavljanje – stop’ , ušao u navedeno raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da pritom iako je bio dužan, nije propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje”, navodi se u policijskom priopćenju.

Prednjim dijelom automobila udario je u lijevi bočni dio osobnog automobila Fiat zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji vozač. Nakon sudara Fiat je sišao s kolnika i bočnim djelom udario u prometni znak i ogledalo, reklamni pano te betonski zid od kojeg se odbio te vratio na kolnik gdje se zaustavio okrenut na bočnom dijelu.

Na mjestu nesreće poginula su dva mladića, 21-godišnji vozač i 20-godišnji putnik.

Na mjestu događaja intervenirali su zadarski vatrogasci koji su izvukli preminulog vozača i putnika. Za vrijeme trajanja očevida promet na dionici ceste D-306 bio u prekidu od 22:42 do 02:10 sati te se odvijao obilaznim pravcima.

U službenim prostorijama policije u tijeku je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog izazivanja prometne nesreće.

Komentiraj