DETALJI STRAVIČNE NESREĆE: Četvero mladih bili u kafiću, krenuli po hranu pa poginuli

 

Vukovarsko-srijemska policija objavila je u četvrtak detalje teške prometne nesreće u kojoj su poginule četiri mlađe osobe. Nesreća se dogodila u Osječkoj ulici u Starim Mikanovcima.

Kako se navodi u policijskom priopćenju, 19-godišnji vozač je uslijed neprilagođene brzine osobinama ceste izgubio nadzor nad osobnim automobilom Audi đakovačkih registracijskih oznaka, sletio s kolnika i udario u obiteljsku kuću. Uslijed udara, 19-godišnji vozač, 18-godišnja suvozačica te 18-godišnji i 20-godišnji putnik na stražnjem sjedištu smrtno su stradali na mjestu prometne nesreće.

Kako neslužbeno doznaje Glas Slavonije, četvero mladih bilo je sinoć u kafiću u Vrbici i pri njegovom zatvaranju odlučilo je u susjedne Stare Mikanovce otići na burek te djevojku iz tog sela ujedno i povesti kući. Sjeli su u Audi koji je vozio mladi 19-godišnji Mrzovićanin te su već po izlasku iz Vrbice razvili veliku brzinu zbog koje je automobil izletio s ceste i na ulazu u Stare Mikanovce udario u kuću koja je u izgradnji. Na cesti između Vrbice i Mikanovaca je zavoj, iza vrbičkog groblja.

“Zabili su se u temelje obiteljske kuće u kojoj živi bračni par sa sinom. Obitelj je zvala hitnu pomoć i policiju, a policija nas”, rekao je za Dnevnik.hr Josip Palošev, zapovjednik DVD-a Stari Mikanovci. “Rezali smo lim, izvukli smo dvoje, ali za još dvoje smo morali upomoć zvati kolege iz JVP-a Vinkovci. Mi imamo svoj alat, ali za ovo nam je trebala pomoć”, kaže Palošev. Vatrogasci su na terenu bili do 6:45 sati.

“Između kanala preko kojeg su preletjeli i kuće ima osam metara. Prije toga je nekih 100 metara klizio po polju. Ne možemo dokučiti kako vozač nije reagirao”, kaže vatrogasac i dodaje da ga je nesreća potresla. “Bio sam u ratu, prevozio ranjenike. Svašta sam vidio u ratu, ali ovako nešto nisam doživio”, zaključuje Palošev.

Teška nesreća kod Vinkovaca, poginulo četvero mladih ljudi

Komentiraj