Facebook

DETALJI PRONALASKA TROSTRUKOG UBOJICE DAKIĆA ‘Ja sam onaj kojeg tražite’

Predstavnici policije u njemačkom gradu Villingendorfu, gdje je u četvrtak navečer Hrvat Dražen Dakić ubio svog 6-godišnjeg sina i još dvije osobe, održali su danas konferenciju za medije na kojoj su detaljno opisali kako su pronašli i uhvatili trostrukog ubojicu.

Glavni istražitelj Rolf Straub kazao je da su jučer dvije osobe uočile Dakića u mjestu Neufra, dok je jedna od njih otrčala do policije, druga je ostala u blizini Dakića te ga pratila automobilom.

Policija je brzo došla na mjesto gdje se Dakić nalazio i privela ga uz prijetnju vatrenim oružjem, otkrio je Straub. Nije se opirao, već je policiji samo rekao “Ja sam onaj kojeg tražite” i predao im se. Izgledao je umorno i iscrpljeno, kao da je danima bio na otvorenom, javili su iz policije.

Sa sobom je u plastičnoj vrećici nosio oružje, karabinjer K98K, kojim je vjerojatno počinio ubojstva. Nalazi se u pritvoru.

Podsjetimo, Dražen Dakić uhićen je jučer poslijepodne, nakon što je pet dana bio u bijegu i nakon što je pokrenuta velika potraga u kojoj je sudjelovalo na desetke policajaca, ali i helikopteri.

On je u četvrtak navečer ubio 6-godišnjeg sina, 34-godišnjeg partnera bivše supruge i njezinu rođakinju u dobi od 29 godina. Njemački mediji javljaju da je godinama bio nasilan, zbog čega je supruga pobjegla od njega te se skrivala. Pronašla je novog partnera.

Dakićeva supruga i 6-godišnji sin bili su u bijegu od njega zbog obiteljskog nasilja. Majka i sin su se u malo mjesto od 3 i pol tisuće stanovnika, Villingendorf, doselili prije dva tjedna i u školi su zamolili da nikome ne otkrivaju njihovu novu adresa. Dakić je ipak saznao gdje žive i u četvrtak je preko ograde upao u dvorište kuće, u kojoj su živjeli njegova supruga s novim, 34-godišnjim partnerom i 6-godišnji sin.

Ušavši preko terase u kuću, iznenadio je prisutne tijekom obiteljske proslave za dječaka koji je tek krenuo u osnovnu školi. Bila je prisutna i 29-godišnja rođakinja Dakićeve supruge, a ubio je nju, svog sina i suprugina novog partnera.

Mediji javljaju da je Dakićevu krvavom pohodu svjedočila i trogodišnja sestra ubijenog dječaka koju, na sreću, nije upucao. Navodno su razlozi za raspad Dakićeva braka bili financijski problemi, s obzirom na to da je bankrotirao prije dvije godine, te njegova nasilna narav, zbog koje je već bio kažnjavan za nanošenje tjelesnih ozljeda.

Otkako je policija izdala tjeralicu za ubojicom javilo se nekoliko osoba koje tvrde da su ga vidjele prije i nakon što je počinio strašan zločin.

Muškarac koji je džogirao policiji je dojavio da je uočio Dakićev automobil još u četvrtak poslijepodne, uoči zločina, te da je muškarac spavao u njemu. Navodno je kasnije vidio Dakića kako sjedi u automobilu. Činilo se da “nešto čeka”.

Policiji se javio i pacijent iz lokalne bolnice koji tvrdi da je vidio Dakića u petak poslijepodne. Navodno je u društvu jedne žene došao u bolnicu i raspitivao se o svojoj supruzi, koja je uspjela pobjeći. Prema tvrdnjama svjedoka, žena u čijoj je pratnji došao navodno je sestra njegove supruge.

Komentiraj