DETALJI O INCIDENTU Mačetom napadnut državljanin Velike Britanije; Veleposlanstvo: “Upoznati smo s incidentom”; Jelić: “Ovo je kukavički čin”

Kristina Bitunjac, ravnateljica Opće i veteranske  bolnice „Hrvatski ponos“ Knin, komentirala je napad koji se dogodio sinoć.
“U incidentu je lakše ozlijeđeno pet osoba, od kojih su četiri puštene na kućno liječenje dok je 17-godišnjak hospitaliziran na odjelu kirurgije”.

 

Državljanin Velike Britanije napadnut mačetom

Kako neslužbeno doznajemo, jedan od maskiranih napadača je tijekom napada imao mačetu. Istom je napadnut  državljanina Velike Britanije, koji je zadobio lakše ozlijede nastale tupim djelom oružja. O svemu je obavješteno i Veleposlanstvo.

„Britansko veleposlanstvo je upoznato s incidentom ali nije dobilo nikakav zahtjev za konzularnu pomoć“, komentiralo je veleposlanstvo Velike Britanije u Hrvatskoj za Feral News.

“Kriminalistička istraga je u tijeku, svi dokazi se još prikupljaju. To je sve što vam u ovom trenutku mogu reći “, komentirala je Glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske, Marica Kosor, na naš upit vezan za napad mačetom.

Marko Jelić

„Najdublje osuđujem bilo kakvo nasilje, a pogotovo kukavičke činove poput napada zamaskiranih osoba na djecu i ljude koji imaju pravo navijati za koga god žele. Grad Knin je mjesto zajedničkog života svih građana koji u njemu žive, iako se ovo nije dogodilo na području grada Knina. Sigurni smo da je policija već na tragu počinitelja a od pravosuđa očekujemo maksimalne kazne. Moram naglasiti kako sam razgovarao s preko pedeset sugrađana i svi osuđuju ovakav kukavički čin, to nije ono što živimo i osjećamo“ komentirao je gradonačelnik Knina za Feral News

VLASNIK KAFIĆA U UZDOLJU: “Viknuli su: ‘Majku vam j…m, Zvezdu gledate!’. Tada je nastao kaos’”

Izvidnica

Kako doznajemo od svjedoka događaja, jedan od napadača je ranije bio u „izvidnici“. „Bio je jedan momak ranije u kafiću, nitko ga prije nije viđao, popio je piće i obavio telefonski poziv, nakon čega su  došli napadači u autu. Isti događaj, za Index, je komentirao Boris Petko, vlasnik kafića iz Uzdolja Nije to dugo trajalo, ali mislim da je bilo organizirano. Obavili su svoje, na brzinu izišli van. Tamo ih je čekao neki auto, pa su pobjegli. To je očito planirani napad. Jedan od njih je pola sata prije napada bio u izvidnici. Popio je piće i otišao. A onda se vratio s ekipom”

Komentiraj