DETALJI NAPADA U AFGANISTANU: Trokolica s bombašem samoubojicom zaletila se u vozilo s hrvatskim vojnicima

Na izvanrednoj MORH-ovoj konferenciji za medije brigadni general Krešo Tuškan je otkrio detalje napada u Afganistanu u kojem su ozlijeđena trojica hrvatskih vojinika.

“Hrvatski vojnici kretali su se u tri vozila. Oko 8 sati ujutro krenuli su u kamp Kaja. U 8.45 sati, na putu od kampa Kaja do kampa Lion, na 200 metara od kampa Lion, došlo je do zalijetanja trokolice motocikla s bombašem samoubojicom u naše vozilo”, rekao je Tuškan.

Na konferenciji su pokazane i fotografije oštećenog vozila, te je naglašeno da bi posljedice bile puno teže da vozilo nije bilo blindirano.

Bombaš samoubojica zaletio se u vozilo s hrvatskim vojnicima u Afganistanu, jedan u životnoj opasnosti

Ministar obrane Damir Krstičević kazao je kako se radi o izoliranom napadu. Teško su ozlijeđena tri vojnika, od kojih je jedan u jako teškom stanju i bori se za život. Druga dvojica su teško ozlijeđena, ali nisu u životnoj opasnoti.

Vojnik koji je u životnoj opasnosti zadobio je teške tjelesne ozljede glave. Ostala dvojica vojnika zadobila su teže ozljede, ali su van životne opasnosti. Konkretno se kod jednog radi o lomu noge, a kod drugog o ozljedi ruke.

Riječ je o dva skupnika i jednom desetniku. Dvojica žive u Osijeku i Vinkovicima, a jedan u Sesvetama. Vojnik u životnoj opasnosti rođen je 1992. godine, a druga dvojica su rođeni 1992. i 1987. godine. Mlađi vojnici u sustavu su, kazao je Krstičević, pet godina, a stariji dvanaest godina.

“Sada je najvažnije da zbrinemo naše stradale pripadnike i to se sada čini. Bili smo jutros kod obitelji stradalih. Kao ministar obrane spreman sam preuzeti političku odgovornost za ovaj događaj. Zgroženi smo ovim događajem, osuđujemo ovakav napad na hrvatske vojnike koji sudjeluju u operacijama diljem svijeta u potpori mira i sigurnosti”, rekao je ministar Krstičević.

Komentiraj