HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

DETALJI KOMEMORACIJE ‘Ne možemo kontrolirati što će se događati vani’

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u pondjeljak u podne održat će se komemoracija za Slobodana Praljka, a misa zadušnica održat će se u 15 sati u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu.

Organizator komemoracije, Hrvatski generalski stol, najavljuje kako to neće niti pompozni događaj s velikim govorima, već dostojanstveni oproštaj od generala Praljka kao kolege. Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac rekao je kako će sam program trajati oko 40 minuta, a Praljkova obitelj vjerojatno neće prisustvovati komemoraciji.

“Komemoracija će biti više skromna, neće biti nekakvih velikih govora, neće biti nekakvih velikih muzičkih točaka”, rekao je Miljavac u razgovoru za Hrvatski radio. Govore na komemoraciji odrćat će zapovjednik Druge gardijske brigade HVO-a, Stanko Sopta, Miroslav Tuđman i Pavao Miljavac dok će Zlatko Vitez recitirati Shakespearea.

“Komemoracija je otvorena za sve, ali ćemo imati osiguranje. Vani će policija regulirati promet jer se očekuje dosta autobusa.To što će se događati vani mi ne možemo kontrolirati, ali unutra je osiguranje i neće biti nikakvih čudnih zastava ili natpisa. To će se kontrolirati”, rekao je Miljavac.

“Program će biti sažet. Pročitat će se Shakespereov 66. sonet. Među govornicima su obitelj, prijatelji i generali. Klapa Drača otpjevat će himnu i pjesmu Dida i ja. Neće biti pompe, protokola i političkih govora. Pozvani su svi koji žele doći dostojanstveno”, izjavio je tajnik Hrvatskog generalskog zbora Marinko Krešić.

Komentiraj