HRT objavio da je desetoro zaraženih štićenika doma za starije iz Splita na respiratoru

Deset štićenika splitskog doma za starije zaraženo je koronavirusom, a HRT je danas objavio da su svi na respiratoru u splitskoj bolnici. Objavljeno je kako je na koronavirus pozitivno i dvoje djelatnika doma u kojemu se ukupno nalazi 327 štićenika na nekoliko katova. Drugi kat na kojemu su bili zaraženi je evakuiran.

“Kad je riječ o 10 zaraženih radi se o starijim polupokretnim osobama. Svi su na respiratorima u bolnici, a stanje im je dobro”, izvijestila je HRT-ova novinarka.

U Split su zbog proboja koronavirusa u dom za starije došli ministar Beroš, ministrica Bedeković i epidemiolog Bernard Kaić.

Podsjetimo, tijekom noći 45 štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici zbog prebačeno je u KBC Split, a prebacivanje je trajalo cijelu noć jer su to radile dvije ekipe Hitne pomoći. Jutros je prebačeno još desetak štićenika.

Ravnatelj Doma za starije i nemoćne Ivan Škaričić izjavio je sinoć kako je petnaestak štićenika prethodnih dana imalo temperaturu, doduše ne visoku, a prije dva dana su obavljeni testovi na koronavirus koji su pokazali da ih je deset pozitivno.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak danas je kazao da nisu znali da je nekoliko štićenika doma imalo temepraturu. “Nemam dovoljno informacija da donesem ocjenu kako se dogodila ova situacija. S obzirom da se radi o nepokretnim pacijentima, možda je netko od osoblja ili na neki drugi način je došlo do ovoga”, rekao je ravnatelj HZJZ-a.

SPLIT: Ministri Beroš i Bedeković danas idu u splitski dom, Ostojić optužio bolnicu za nemar zbog bolje statistike

Komentiraj