Aston Villa je u petak finalizirala prelazak 19-godišnjeg Adame Traorea iz Barcelone, a vjeruje se kako je transfer ‘težak’ oko sedam milijuna funti. Traore je potpisao petogodišnji ugovor, prenose britanski mediji.

“On je dinamičan, vrlo brz i drzak igrač – nikada ne znate što će sljedeće napraviti, a mislim da je to kompliment”, rekao je menadžer Ville Tim Sherwood. “Veliki je to dobitak za klub. Iznimno mi je drago što nam se priključio”, dodao je.

 

  • Traore je upisao četiri seniorska nastupa za Barcelonu, a većinu utakmica je odigrao za Barcelonu B, za koju je u 52 utakmice postigao osam golova. Igrao je za španjolsku U16, U17 i U1 reprezentaciju.

 

“Znam ga dosta dugo, a i svi znamo koliko je kvalitetna Barcelonina akademija. K nama dolazi na pola puta do konačnog razvoja. Do njegovog maksimuma ima još dosta posla, ali sigurno je da će nam pomoći i sada, ali i u budućnosti”, zaključio je Sherwood.

Traore je deseto pojačanje Aston Ville u ovom prijelaznom roku. Osim njega, na Villa Park su još stigli: Jordan Amavi, Jordan Ayew, Mark Bunn, Jose Angel Crespo, Rudy Gestede, Idrissa Gueye, Micah Richards, Scott Sinclair i Jordan Veretout.

Komentiraj