EPA/STR

Desetero militanata uhićeno u Libanonu

Libanonska vojska u subotu je objavila kako su njezine snage uhitile desetero “opasnih terorista” u raciji u gradu na granici sa Sirijom.

Vojska je u svojem priopćenju dodala kako su se uhićeni osumnjičenici ranije iz Sirije infiltrirali u grad Arsal na sjeveroistočnoj libanonskoj granici.

Pritvorene se sumnjiči za navodno sudjelovanje u krijumčarenju oružja i podršku “terorističkim skupinama”, prenosi libanonska novinska agencija NNA.

Tijekom vojne racije ubijen je jedan Sirijac povezan s Islamskom državom, stoji u priopćenju. On je identificiran kao Alaa al-Halabi koji je poznat po tome što je ranije proglasio fatvu nad libanonskim snagama sigurnosti, dodaje NNA.

U Arsalu žive tisuće sirijskih izbjeglica koje su pobjegle od rata. Prema UNHCR-u, u 2016. je u Libanonu živjelo oko milijun sirijskih izbjeglica, a procjenjuje se da ih je danas oko 1,5 milijuna. To ga čini državom s najviše izbjeglica po stanovniku, objavila je ovog tjedna katarska Al Jazeera.

Tu je bliskoistočnu državu proteklih godina pogodilo nekoliko napada povezanih sa sukobom u Sirijom.

Najsmrtonosniji se dogodio u studenom 2015. kad je najmanje 40 ljudi ubijeno u samoubilačkom napadu u većinski šijiskom području Bejruta, za što je odgovornost preuzela Islamska država.

Komentiraj