Deset minuta od najave Plenkovića, Državni središnji ured za obnovu objavio popis izvođača radova u poslijeratnoj obnovi

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je na sjednici Vlade rekao da je u srijedu dao nalog državnom tajniku u Državnom središnjem uredu za obnovu da se popis peojrktanata, izvođača i nadzora različitih aspekata obnove sistematizira i učini dostupnim javnosti.

“Ne vidim zapreku da to ne bude dostupno javnosti”, rekao je premijer i dodao da tek treba utvrditi povezanost oštećenih zgrada i obnovu nakon rata.

Samo desetak minuta nakon te objave Plenkovića, na stranicama Državnog središnjeg ureda za obnovu podaci su objavljeni.

“S obzirom na opravdani interes javnosti i niz medijskih upita u kojima su zatražene informacije o popisima projektanata i nadzora, izvođača radova, područnih nadzora i revidenta, statističkih prikaza informacija o obnovi s iskazanim vrijednostima utrošenih sredstava državnog proračuna, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavljuje informacije koje ne ometaju istražne radnje nadležnih tijela koje su u tijeku. Riječ je o objavi sudionika u procesu obnove na području Sisačko moslavačke županije”, navodi se u objavi

Također, Središnji državi ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavio je i statistiku obnove s iskazanim kategorijama obnove i financijskim vrijednostima utrošenih sredstava. “U programu obnove ratom porušenih stambenih objekata od početka obnove do danas sudjelovalo je više državnih tijela koje su provodile obnovu i stvarale elektronsku evidenciju podataka o obnovi. Iz tog razloga, budući da su gore navedeni popisi sadržani u navedenoj elektronskoj evidenciji, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje ograđuje se od mogućih pogrešnih unosa imena tvrtki projektanata, izvođača radova ili nadzora”, navode.

Navedene popise možete pogledati OVDJE.

Komentiraj