Deseci vatrogasaca na požarištu u Jakuševcu, smrad se i dalje osjeti po Novom Zagrebu

Jutro nakon velikog požara u reciklažnom dvorištu na Jakuševcu dočekano je bez otvorenog plamena. Na požarištu su i dalje deseci vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe i pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Otvorene vatre više nema, a u tijeku je dogašivanje i raskopavanje terena, piše N1. Veliki broj stanovnika Novog Zagreba žali se na besanu noć zbog smrada koji se širio s požarišta.

“Gašenje požara otpada na Jakuševcu jedna je od logistički najvećih intervencija zadnjih godina. Oko ponoći prve ekipe su se počele vraćati u spremišta. Sama organizacija rada, od dobave sredstva za gašenje, goriva, zraka i struje je izuzetno bitna i svakako se osim mnogobrojnim vatrogascima moramo pritom zahvaliti i ekipama Zagrebačkog holdinga, Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kao i Grada Zagreba. Ne smijemo zaboraviti da još uvijek pomažemo kolegama u Velikoj Gorici, da su ekipe i u Dalmaciji na dislokaciji kao i da su usprkos ovolikom broju vozila i ljudi koji su vani sve postaje operativne i spremne za zaštitu Zagreba”, objavljeno je rano jutros na Facebooku Vatrogasne postrojbe Zagreb.

Požar je, podsjetimo, zahvatio sto metara četvornih odbačenog namještaja, visine i do desetak metara. Intervencijom 150 vatrogasaca iz vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s 45 vatrogasnih vozila oko 22 sata više nije bilo otvorenog plamena u požaru na Reciklažnom dvorištu Jakuševec.

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo pregledali su podatke s mjernih stanica i prema podatcima, nakon požara na Jakuševcu, nema onečišćenja zraka.

Komentiraj