DERANJA ‘Jedini ministar koji nešto radi je Zdravko Marić’

HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja za N1 televiziju komentirala je najavljene reforme gospodarstva.

“Prave reforme ne vidimo, ali činjenica je da jedino ministarstvo financija nudi nekakve pomake, nudi rasterećenje gospodarstva. To smo osjetili na zadnjoj poreznoj reformi. S druge strane, bilo je u ministarstvu gospodarstva govora o smanjenju parafiskalnih nameta za iduću godinu, ne razumijemo zašto to ove godine nije moglo biti obrađeno. Tim više što je premijer najavio da je ovo godina reformi. Imali smo velika očekivanja jer imamo kroničan nedostatak radne snage. To nije progremn samo Hrvatske, to je problem demografije, puno širi problem od nedostatka radne snage, to je problem školskog sustava itd. Mislila sam da će pokretač reformi biti masovni odlazak mladih ljudi sasvojim obiteljima. Tko će sutra puniti proračun i tko će isplaćivati mirovine. Ako ne zaustavimo odlazak mladih u inozemstvo, onda mirovinska reforma nema smisla”, smatra.
“Činjenica je da plaće rastu. Vidjeli smo kad se oslobodio turizam, kad je ukinuta visoka stopa PDV-a, kad se dala mogućnost za smještaj sezonskih radnika, da su se povećale plaće u turizmu. Znači, ono što govorimo, sve što budemo oslobođeni davanja državi, dat ćemo u plaće radnika”, tvrdi Deranja.

Komentiraj