Denzel Washington cijeni policajce nasuprot onih koji obezvrijeđuju njihov rad

U novom intervjuu za portal Yahoo Denzel Washington otvoreno je govorio o ponašanju američke policije i ispričao kako se pripremao za ulogu policajca u filmu „Ricochet“ iz 1991. godine. Za potrebe tog filma on se pridružio policajcu na dežurstvu koji je svakodnevno patrolirao. „Otišao sam u patrolu s policijskim narednikom. Dobili smo poziv u kojem su nas obavijestili o čovjeku koji stoji ispred svoje kuće s puškom u rukama. Prošli smo pored njegove kuće i parkirali se u blizini. Narednik mi je rekao da ostanem sjediti u automobilu, što sam i učinio. Nisam izlazio iz automobila“, ispričao je svoje iskustvo Denzel Washington.

„On je izašao iz automobila. Čim je to napravio, u punoj brzini naišao je još jedan automobil iz kojeg su, vrišteći, izašla dva mladića. Ispostavilo se da je čovjek s puškom ispred kuće njihov djed. Policajac je smirio situaciju samim time što je ostao miran“, nastavio je svoju priču Washington dodajući kako maksimalno cijeni ono što je policajac napravio.

„Ta mi je situacija pokazala kako se mogu izgubiti životi. Nije pretjerao u reakciji. Mogao je izvući pištolj i pucati u mladiće koji su se približavali u punoj brzini. Mogao je pucati u tog starca koji je bio uznemiren i pomalo zbunjen. Mislim da je bio dementan. U tom trenutku naučio sam, i nikada to nisam zaboravio, s čime se naši predstavnici zakona neprestano susreću“, zaključio je Washinton dodajući da jednako cijeni i policajce i vojnike koji su sporemni žrtvovati svoj život. „Nije me briga za one koji obezvrijeđuju te ljude“.

Inače, novi fim Denzela Washingtona „The Little Things“ počinje se prikazivati danas (petak) istovremeno u američkim kinima i na streaming platformi HBO Max.  On glumi policajca Joea ‘Deke’ Deacona u potrazi za ubojicom koji terorizira cijeli grad. Njegovog partnera glumi Rami Malek dok osumnjičenog ubojicu glumi Jared Leto.

Komentiraj