Denis Čupić najavio je kandidaturu u timu varaždinskog gradonačelničkog kandidata HDZ-a, Damira Habijana.

Iza njega je dugogodišnje iskustvo rada u realnom sektoru i na tržištu nekretnina, što je bila temeljna referenca da s timom okupljenim oko liste Damira Habijana kreira konkretan gospodarski program koji bi Grad Varaždin trebao početi provoditi čim prije. Denis Čupić je nezavisni kandidat za zamjenika gradonačelnika i trebao bi biti zadužen za gradsko gospodarstvo.

“Grad Varaždin ima sve predispozicije postati regionalni logistički centar i pravi gospodarski lider šire regije. U Varaždinu, kao netko tko se bavi ulaganjima, vidim konkretne nerealizirane potencijale, a zovem ih šest prilika za oporavak – Geografska lokacija, Razvoj IT-a& Istraživanja, Privatno školstvo, Zdravstveni turizam, OPG-ovi i poljoprivreda, Poduzetništvo i obrti te (Shopping) Turizam. Sva ova područja detaljno su objašnjena u našem programu s vrlo konkretnim potezima koje Varaždin treba poduzeti, a za to ima sve mogućnosti”, izjavio je Denis Čupić.

Grad Varaždin posljednjih godina gubi investicije (stagnacija projekta tehnološkog parka), u što spadaju i EU fondovi koju su u velikoj mjeri neiskorišteni. Prirodno je željezničko čvorište, a potencijal zračne luke i blizina autoceste pojačava ovu stratešku lokaciju. Logistika je unutar Europske Unije progresivna gospodarska grana koja je u intenzivnom širenju posebno posljednjih pet godina. Hrvatska za sad generalno zapostavlja ovaj vid ulaganja i tu uslužnu djelatnost iako ima jedan od najboljih položaja za razvoj.

“Varaždin dugoročno mora ponovno postati grad atraktivan za život i magnet za doseljavanje kakav je bio do 2008. godine. U tom segmentu veliki je izazov i oživljavanje samog grada, aktiviranjem starih prostora i industrije kroz promicanje brownfield ulaganja. Privlačenjem razvojnih tvrtki, novog kadra u bolnicu, razvojem industrije visoke dodatne vrijednosti zasigurno će oporavak grada krenuti u smjeru stvaranja ponovno atraktivnog garada za život, ostanak i novo doseljavanje”, dodao je Denis Čupić.

Ukratko o Denisu Čupiću:

Denis Čupić direktor je tvrtke F.O. / Development i jedan je od osnivača Hrvatske Udruge Developera pri Hrvatskoj Udruzi Poslodavaca (HUP) te vodi udrugu kao predsjednik u aktualnom mandatu. Ispred HUP-a, član je Povjerenstva za održivi razvoj, poticanje gospodarstva, energetiku i klimatske promjene pri Gospodarskom Socijalnom Vijeću (GSV) Vlade RH. Denis Čupić je također redovan član u Royal Institution of Chartered Surrveyors (RICS; kraljevski institut koji pod patronatom kraljevske kuće Ujedinjenog Kraljevstva okuplja profesionalce s područja ulaganja, razvoja i građenja). Član je skupštine International Council of Shopping Centers (ICSC) i Austrian Council of Shopping Centers (ACSC).

Komentiraj