Američki demokrat Tom Steyer najavio je u ponedjeljak da će s 30 milijuna dolara financirati izbor demokratskih kandidata u Predstavnički dom američkog Kongresa kako bi republikancima preoteli dominaciju i u konačnici smijenili predsjednika Donalda Trumpa.

Demokrat Steyer već je potrošio milijune dolara na oglase kojima je tražio opoziv predsjednika Donalda Trumpa. U ponedjeljak je najavio da se neće osobno kandidirati, ali će nastaviti provoditi nacionalnu kampanju za Trumpov opoziv.

“Borim se za odlazak Donalda Trumpa s dužnosti i vlasti”, rekao je Steyer.

Predstavnički dom tijelo je koje iznosi formalne optužbe protiv nekog dužnosnika i to bi mogao mogao biti prvi korak prema opozivu predsjednika Trumpa. O slučaju presuđuje Senat.

Steyerovih 30 milijuna bit će iskorišteno za mobilizaciju mladih glasača u deset ključnih država: Floridi, Virdžiniji, Wisconsinu, Michiganu, Nevadi, Kaliforniji, Pennsylvaniji, New Hampshireu i Arizoni, rekao je Steyer.

Amerikanci će u studenome birati zastupnike za 34 mjesta u Senatu i svih 435 mjesta u Predstavničkom domu.

“Osjećam se dužnim organizirati i mobilizirati američke birače. Oni moraju biti najveća snaga u američkoj politici”, rekao je Steyer na konferenciji za tisak u Washingtonu.

Komentiraj