Nacional

DEMANTIJ Bivšeg premijera Zorana Milanovića nisu izbacili iz SDP-a

V.d. predsjednika zagrebačke organizacije SDP-a Saša Molan demantirao je medijske napise da je zbog neplaćanja članarine u tijeku postupak brisanja članova iz stranke, te da je tom akcijom obuhvaćen i bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović, izvještava N1 televizija.

Neistinama, konstrukcijama i spinovima Molan je nazvao napise da je Zoran Milanović u opasnosti da bude izbrisan iz SDP-a, a demantirao je i kampanju masovnog brisanja članova koji dulje od godinu dana nisu uplaćivali članarinu.

“Cijela priča se ponavlja drugi put, ti medijski napisi nemaju nikakve istine ni ozbiljnosti”, izjavio je Molan za Hinu, nakon što je Novi list danas objavio da Milanoviću prijeti izbacivanje iz SDP-a jer navodno više od godinu dana ne plaća stranačku članarinu,

“Pojedine stranačke organizacije redovno donose odluke o učlanjenjima i isključenjima, no nije bilo nikakvog naputka da se ide u neku općenitu akciju isključenja članova zbog članarine”, ističe šef zagrebačke organizacije SDP-a, koja ima oko 6.000 članova.

Pojašnjava i kako u SDP-u po jednu kunu mjesečne članarine plaćaju učenici, studenti i nezaposleni te socijalne kategorije, po pet kuna članarine plaćaju umirovljenici, 20 kuna zaposleni, a članarine saborskih zastupnika iznose više od tisuću kuna.

Dugovi za prethodna razdoblja

Milanović, koji je početkom godine zamrznuo svoj saborski mandat, prešao je u kategoriju zaposlenih članova SDP-a i trebao bi plaćati 20 kuna članarinu stranci, a je li dužan za prethodna razdoblja Molan ne zna.

Tvrdi da se ta priča ponavlja, da je riječ o konstrukcijama i spinu jer SDP-u raste rejting.

Što se tiče plaćanja članarine u SDP-u, objašnjava da član koji do pet mjeseci duguje članarinu ima pravo kandidirati se za sve funkcije u SDP-u, dok oni koji imaju dug od šest i više mjeseci nemaju se pravo kandidirati i nemaju pravo glasa na konvencijama, a za dug koji premašuje dvanaest mjeseci dobivaju obavijest o isključivanju iz članstva. No, SDP je, kaže Molan, uvijek bili socijalno osjetljiv te prođe i nekoliko godina da se vidi želi li netko ostati članom i podmiriti članarinu.

Komentiraj