Dramatično je bilo jutros ispred kuće Wide Pfeuffer u Novigradu, kamo je policija došla treći put kako bi provela deložaciju. Posve očajna, vlasnica kuće u jednom se trenutku popela na krov i pokušala skočiti, no u tome su je spriječili članovi Živog zida, prenosi Jutarnji.

Intervenirale su i dvije ekipe Hitne pomoći, nakon što je pozlilo gospođi Pfeuffer, kao i nekolicini okupljenih građana.

Članovi stranke Živi zid došli su joj dati potporu i spriječiti iseljavanje, a osim činjenice da će žena završiti na ulici, svi su bili vrlo uznemireni i zbog pedesetak pasa, jer se u kući nalazi i azil za napuštene životinje s područja Novigrada i Bujštine. Na kraju se policija nakon tri sata, koliko je provela ispred Widine kuće, povukla. Deložacija je odgođena do izricanja presude, koje se očekuje idući tjedan.

‘Banka je 1999. godine dala kredit od 75 tisuća maraka, a trebala je dati 300 tisuća, kako bi moja klijentica uredila kuću i bavila se turizmom. Dali su joj samo dio, kuću nije uredila i nije imala kako vratiti kredit, a onda su se uknjižili kao vlasnici nekretnine koja vrijedi više od 600 tisuća eura’, kazao je odvjetnik Branislav Vukojević, prenosi Jutarnji.

Članovi Živog zida, koji su bili na sve tri neuspješne deložacije, rekli su kako su tijekom dana dobili informaciju da će napušteni psi iz dvorišta, u slučaju da Wida bude izbačena iz svoje kuće, biti eutanazirani. Riječ je o velikom broju pasa koje ne bi mogli smjestiti ni svi “no kill” azili iz naše zemlje, koji trenutačno muku muče s velikim porastom ostavljenih životinja.

Iz Grada Novigrada kažu za Jutarnji kako znaju za problem, no s njim nemaju veze. Tvrde i da na njihovu području ne postoji problem napuštenih životinja te su one koje se nalaze na Widinu posjedu ili njezine ili iz drugih mjesta u županiji.

Komentiraj