FaH

DELOŽACIJA ĐURE GLOGOŠKOG Predrag Matić: “Nikoga nećemo izbacivati iz kuće u Zaprešiću“

[quote_box_center]

  • “Nikoga nećemo izbacivati iz kuće u Zaprešiću”, rekao nam je ministar branitelja Predrag Matić
  • Time je okončao nagađanja o možebitnoj deložaciji Đure Glogoškoga, koji u njoj boravi već mjesecima

[/quote_box_center]

Nikoga nećemo izbacivati iz kuće u Zaprešiću, rekao nam je ministar branitelja Predrag Matić i okončao nagađanja o možebitnoj deložaciji Đure Glogoškoga, koji u njoj boravi već mjesecima, piše 24 sata.

Dopis ministra Matića

Matić je posljednjih nekoliko dana najavljivao kako će Glogoškom ukinuti privremeni smještaj u kući, pri čemu se očekivalo da će to biti izvedeno mijenjanjem brave na ulaznim vratima, odnosno neka vrsta deložacije. Matić je Glogoškog dopisom obavijestio da krši Sporazum o suradnji u programu liječenja hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata Udruge 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine.

Predrag Matić
Predrag Matić: “Nikoga nećemo izbacivati iz kuće u Zaprešiću“

U Matićevom pismu, između ostaloga, stoji: “Sporazumom je određeno da se kuća može koristiti kao privremeni smještaj te skupine invalida samo tijekom liječenja i pregleda u Zagrebu. Kako je utvrđeno da se proteklih mjeseci navedena kuća ne koristi u skladu sa sporazumom, on se raskida. Sukladno naprijed navedenom, molimo Vas da se zaključno s 07. travnja 2015. godine kuća u Zaprešiću oslobodi od osoba i osobnih stvari u vlasništvu Udruge 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine. I njezinih članova“

– Daljnje korištenje kuće bit će regulirano Odlukom o uvjetima korištenja kuće, a tu će odluku Ministarstvo branitelja objaviti na svojoj internetskoj stranici, izjavio je ministar Matić.

To bi moglo značiti da Glogoški ostaje u kući, ali bi mogao biti izložen pritisku.

Komentar Bojana Glavaševića

“Glogoški nije nasilno deložiran iz šatora pa neće biti ni iz kuće“, u ponedjeljak je na svojem Twitter profilu napisao pomoćnik ministra branitelja, Bojan Glavašević. Time je komentirao izjavu predsjednika Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida I. skupine Đure Glogoškog, piše 24 sata.

Komentiraj

Source:V.T.