Delimustafić nakon izručenja iz Hrvatske u zatvoru u Sarajevu

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Bivši ministar unutarnjih poslova Bosne i Hercegovine Alija Delimustafić u četvrtak navečer predan je županijskom tužiteljstvu u Sarajevu nakon što je ranije tijekom dana izručen iz Hrvatske.

Delimustafić je u pratnji pripadnika bosanskohercegovačke pravosudne policije nešto prije 20 sati predan stražarima u okružnom zatvoru u Sarajevu gdje će sukladno ranijoj odluci županijskog suda u Sarajevu provesti barem naredna dva mjeseca za koliko mu je određen pritvor.

Delimustafić je pravosudnoj policiji BiH predan tijekom dana na graničnom prijelazu kod Velike Kladuše nakon što je njegovo izručenje odobrilo hrvatsko ministarstvo pravosuđa.

On je otkriven i uhićen u Karlovcu 22. prosinca, a u Hrvatsku je pobjegao nakon što mu je u BiH privremeno bio ukinut istražni pritvor.

Delimustafić je u BiH uhićen u studenom pod sumnjom da je bio vođom organizirane kriminalne skupine koja je nezakonito preuzimala vlasništvo nad nekretninama koje su vlasnici napustili ili su umrli a potom su takve kuće i stanove na području Sarajeva preprodavali, uglavnom državljanima arapskih zemalja.

U kriminalnu skupinu bila je uključena i bivša sutkinja općinskog suda u Sarajevu Lejla Fazlagić koja je pomagala pri krivotvorenju vlasničke dokumentacije.

Ona je prije planiranog uhićenja pobjegla u Hrvatsku čije ima državljanstvo. Bosanskohercegovačko pravosuđe zatražilo je i njeno izručenje a ona je zbog toga privedena i saslušana na županijskom sudu u Rijeci.

Komentiraj