Delegati zabilježili uvredljiva skandiranja Armade i Bad Blue Boysa

Proteklo, 23. kolo, Hrvatski Telekom Prve lige je na stadione privuklo 18.686 gledatelja što je 3.737 po utakmici.

Kolo je otvoreno pobjedom Lokomotive kod Varaždina (0:2) pred 1.787 znatiželjnika, a Mladen Jurišić je o susretu napisao:

Utakmica odigrana prema Propozicijama HT Prva liga za sezonu 2019/2020. Prije početka utakmice obavljen je pregled stadiona i pripadajućih prostorija prema Pravilniku o licenciranju klubova. Navedeno je u korektnom stanju. Obavljen je i pregled VAR prostorije, te kamera i prostora za pregledavanje suca na terenu. Nije bilo primjedbi na navedeno. Obavljena je identifikacija službenih osoba i igrača, te njihovih liječničkih pregleda i registracija. Pregled je izvršen na temelju priloženenog popisa liječničkih potvrda koje su dostavili klubovi. Prema izjavama predstavnika Klubova isti popisi unjeti su u COMET sustav. Niti u jednom slučaju nije uočena nepravilnost. Prema čl. 51 Pravilnika o nogometnim natjecanjima, te čl. 15. st.8 navode se slijedeći igrači tzv. nacionalno trenirani igrači u skladu sa navedenim Pravilnicima: NK Varaždin br. 16,18,24,25,91,21 i ostali, a kod NK Lokomotiva br. 1,4,6,9,11,12 i ostali.Utakmica je bila fer i korektna uz primjereno ponašanje predstavnika Klubova, ostalih službenih osoba, te navijačke skupine. Unatoč fer i korektnoj igri dosuđene su četiri opomene, svakoj momčadi po dva.

Najviše posjetitelja je privukao susret Hajduka i Gorice u kojem je momčad Igora Tudora pred 8.487 gledatelja deklasirala goste rezultatom 6:0. Utakmicu je pratio delegat Robert Balen koji je ovom prilikom zabilježio:

Organizacija utakmice provedena prema Propozicijama HT Prve lige 2019/20. Prije početka utakmice održan je sastanak pred utakmicu svih službi i službenih osoba u 13.30 h. Domaćin osigurao na svim službenim ulazima brojače, te posjeduje odobrenje za točenje alkohola. Domaćin prijavljuje kao nacionalno trenirane igrače; 70, 7, 10, 17, 40 i 31, a gosti igrače; 1, 5, 10, 14, 17 i 44. Domaćin pripremio VAR sobu za suce. Domaći navijači izvjesili transparent “Bolovanje bi moglo potrajat. Zuzle mi smo uz tebe” i skandirali “Drži se Zuzle”. U 69. minuti upaljena je jedna baklja na sjevernoj tribini gdje se nalazi navijačka skupina Torcida. U 76. minuti zapaljeno jedanaest baklji i u 79. minuti jedna baklja, koje su izgorjele na tribinama i nisu ubacivane u teren za igru.

Zdenko Blažičević je zajedno s još 5.204 gledatelja gledao pogodak Gorgona kojim je Rijeka na Rujevici svladala Osijek, a svom izvještaju nije upisao poruku Armade o VAR-u vezano za poništeni gol Čolaka protiv Gorice (Vi ćete se cijeli život sramiti, mi zbog dva boda nećemo umrijeti, ali emociju nakon gola nam ne možete oduzeti), ali je zato zapisao sljedeće:

Organizacija utakmice u skladu s Propozicijama natjecanja HT Prva liga. Nazočno 5204 gledatelja . Sportske iskaznice uredne i predane na vrijeme sa dodatnim popisom za liječničke preglede. Svi prijavljeni igrači imaju pravo nastupa. Sukladno čl.15.st.8. Propozicija HT Prva liga prijavljujem nacionalno trenirane igrače: kod domaćina : 6, 8, 19,23,24, i 31. a kod gostiju: 1,6,9,13, 19, i 21. Domaća navijačka skupina Armada smještena na sjevernoj tribini u 7.min skandirala je “HNS pederi nogomet ste sjebali”, u 8 min. “Jebo Vas Šuker” u 26.min i 53. “Osiječke pičke”, u 29 min. “Jebem te Osiječe”, u 60 min. armada je povela skandiranje “HNS pederi nogomet ste sjebali” a što je prihvatio gotovo cijeli stadion a i gostujuća navijačka skupina Kohorta smještena na Južnoj tribini (41 pripadnik). U 63 min. Armada skandira “Šukeru turčine napuši se kurčine”, i “HNS mafijo goto je gotovo”. Na utakmici korištena VAR tehnologija.

Nedjeljno posljepodne na Maksimir je privuklo samo 2.378 gledatelja koji su popratili slavlje Dinama nad Inter-Zaprešićem (3:2), a delegat utakmice Jakov Juretić je tom prilikom naveo:

Organizacija utakmice sukladno propozicijama natjecanja HT prve Lige. Sportske iskaznice igrača obiju momčadi uredne kao i licence trenera i ostalih službenih osoba. Klubovi sukladno članku 5 propozicijama HTPL prijavljuju sljedeće nacionalno trenirane igrače: GNK Dinamo 1, 5, 11, 17, 32, 40 i 99 , a NK Inter Zaprešić igrače broj: 7, 11, 14, 23, 26, 32, 34. Tijekom utakimice korištena VAR tehnologija. Igrana nadoknada vremena 3 minute prvo + 4 minute drugo poluvrijeme. U 64 minuti dosuđen kazneni udarac za domaćina koji nije iskorišten. Na utakmici prisutno 2378 gledatelja. Nakon utakmice doping kontroli su pristupili igrači: GNK Dinamo broj 11 Gavranović Mario a kod NK Inter Zaprešić broj 29 Marasović Sacha Boris Roger. Navijačka skupina BBB u nekoliko navrata uvredljivo skandirala. Isto tako BBB su u 24 minuti aktivirali na tribinama dimnu bombu koja je ostala na tribini. U 80 i 82 minuti BBB su zapalili po jednu baklju koje su izgorjele na tribinama.

Kolo je zaključeno pred 830 gledatelja na Aldo Drosini koji su vidjeli remi Istre 1961 i Slaven Belupa (1:1), a o samom srazu Martin Šarić je naveo:

Organizacija utakmice u skladu s Propozicijama Hrvatski telekom Prve lige. Klubovi predočili popise igrača s obavljenim liječničkim pregledima, a uvidom u iste nije uočeno nepravilnosti. Kod domaćina kao strani državljani nastupili igrač br. 10 i 23, a kod gosta br. 11 i 19. U 16.00 održan sastanak pred utakmicu, na kojem su nazočili predstavnici klubova, rukovoditelj osiguranja, 4. sudac i kontrolor suđenja, te na istom utvrđen način provođenja utakmice. Na klupama prisutne sl. osobe prijavljene u zapisnik te se ponašali korektno. Klub domaćin ispunio uvjete iz spomenutih Propozicija, u pogledu uspostave sustava personaliziranih ulaznica, te brojača ulaznica. Isto tako, osigurao uvjete za provedbu VAR sustava, te sve obveze prema medijima. Medicinske intervencije pružene u par navrata, svi ozlijeđivani igrači nastavili igru.

Komentiraj