Delegati prijavili bakljade Bad Blue Boysa i Torcide

U pet utakmica 12. kola Hrvatski Telekom Prve lige brojači su zabilježili 11.403 gledatelja, što je 2.281 po susretu.

Kolo su u petak otvorili Gorica i Dinamo, a dvoboj koji je odigran pred 4.003 gledatelja je pripao Plavima koji su slavili rezultatom 2:4.

Delegat utakmice Ivan Smokrović je ovom prilikom zabilježio:

Utakmica organizirana u skladu s Propozicijama natjecanja za prvenstvo HT Prve lige za natjecateljsku 2019/2020. 90 minuta prije početka utakmice održan sastanak pred utakmicu kojem su nazočili povjerenik za sigurnost HNK Gorica Devi Debijađi, povjerenik za sigurnost GNK Dinamo Tomislav Hodak, časnik za sigurnost HNS Vlado Dominić te kontrolor suđenja Ante Vučemilović – Šimunović. Sve sportske iskaznice igrača obje momčadi ispravne s evidentiranim pravovaljanim liječničkim pregledom. Na današnjoj utakmici HNK Gorica je kao nacionalno trenirane igrače prijavila broj 1, 5, 19, 20, 30, 44 i 77, dok je GNK Dinamo kao nacionalno trenirane igrače prijavio broj 1, 16, 17, 27, 55, 99. U 61. minuti na istočnoj tribini na kojoj je bilo smješteno cca 300 navijača GNK Dinamo Bad Blue Boys-a upaljeno 7 baklji od kojih su sve izgorjele na istoj tribini. Sustav brojača ulaznica i sustav personaliziranih ulaznica u funkciji. Sve obaveze prema medijima ispoštovane u smislu čl. 18 stavak 7 te čl. 33 Propozicija natjecanja.

Debi Luke Bonačića na klupi Varaždina u kojem je pogotokom Benka slavio protiv Istre 1961 je došlo pogledati 1.360 znatiželjnika, a Jakov Juretić je u utakmici napisao:

Organizacija utakmice vrlo dobra, te sukladna Propozicijama Hrvatski Telekom Prve lige. Utakmici nazočno 1360 gledatelja, dok je gostujuću momčad bodrilo oko 40 gostujućih navijača, fer i korektnog navijanja. Športske iskaznice igrača obiju momčadi uredne, kao i licence obaju trenera i svih ostalih službenih osoba. Na terenu prisutno vozilo HMP. Sukladno Propozicijama natjecanja domaćin prijavljuje nacionalno trenirane igrače br. 7,10,14,18,24,99. Gostujući prijavljuje nacionalno trenirane igrače br. 6,7,12,15,20,25,27. Za gostujuću ekipu nastupio strani igrač br. 26 , a kod domaćih igrači br. 44,77,25. Ponašanje svih aktera ove utakmice fer i korektno. Igrana nadoknada vremena 4 min u drugom poluvremenu.

Rijeka je pred 1.258 gledatalja nakon preokreta i pogotkom u 90. minuti slavila u Koprivnici protiv Slaven Belupa (1:2). Antun Valić je u svojim bilješkama naveo:

Domaćin organizirao utakmicu sukladno Propozicijama natjecanja HT Prve Lige, osim što je pregledom pozicije dodatne klupe kod domaćina utvrđeno da ista nije udaljena 5 metara od zaštitne kabine iz razloga što se ista nalazi na betonskoj površini i pomiče se pomoću kotača, a samim pomicanjem zatvorila bi pomoćni odnosno nužni izlaz sa tribine i nalazila bi se na travnatoj površini. Uvidom i pregledom sportskih iskaznica igrača obiju momčadi utvrđena je ispravnost istih, kao i valjanost liječničkih pregleda te licenci prijavljenih službenih osoba. Sastanku pred utakmicu bili su prisutni povjerenici za sigurnost oba kluba. Sukladno Propozicijama natjecanja od strane klubova prijavljeni su slijedeći nacionalno trenirani igrači. kod domaćina igrači br.: 12, 6, 15, 16, 23 i 29, a kod gostiju igrači br.: 32, 13, 18, 19, 21 i 27. Utakmici je prisustvovalo 1258 navijača koji su sportski i korektno navijali, osim navijača Armade koji su se nalazili na južnoj strani zapadne tribine te su u 69. min. skandirali “HNS pederi nogomet ste sjebali” i “Jebo vas Šuker”, te u 85. min. “HNS pederi nogomet ste sjebali”. Treneri obje ekipe prisustvovali su konferenciji za medije.

Darko Matošić je uz 662 gledatelja pratio uzbudljivi remi Inter-Zaprešića i Osijeka (3:3), a tom prilikom je zamijetio:

Utakmica je organizirana prema Propozicijama i odigrana pred 662 gledatelja. Igralište i prostorije pripremljene za utakmicu. Igrači obiju momčadi imaju uredne sportske iskaznice, službene osobe licence. Nacionalni trenirani igrači kod domaćina brojevi: 7, 8, 13, 25, 33 i 11, a kod gostiju brojevi: 1, 13, 11, 14, 20 i 21. Cijela utakmica protekla je u napadačkoj igri obje momčadi sa dosta iskorištenih, ali i ne realiziranih prilika za postizanje pogodaka. Gostujuća momčad došla je u vodstvo iz kaznenog udarca, a domaća momčad je svoje pogotke postigla iz igre, kao i gostujuća. Organizacija utakmice primjerena i bez primjedbi.

Kolo su u utakmici bez golova pred 4.120 navijača u Kranjčevićevoj zaključili Lokomotiva i Hajduk, a Lino Roša je zapisao:

Organizacija utakmice vrlo dobra. Sukladno Propozicijama natjecanja, priložena prijava javnog okupljanja s pripadajućom dokumentacijom. Nazočnost svih službi, (vatrogastvo, medicinsko osoblje, policija i redarska služba). Sastanak pred utakmicu održan u predviđenom terminu u nazočnosti svih službenih osoba. Sportske iskaznice predane na vrijeme, te utvrđena njihova obostrano korektna prijava. Momčadi su prijave nacionalno trenirane igrače, domaćin s brojem 9., 13.,20., 23., 26., 15., 19., 24., 28., a kod gostiju s brojem 70., 10., 17., 24., 28., 35., 12., 19., 31., 91 i 55. Pregledom sportskih iskaznica i identifikacijom igrača pred početak utakmice utvrđena ispravnost istih, uz važeće liječničke preglede igrača. Pripadnici gostujuće navijačke skupine “Torcida”, koji su bili smješteni na istočnoj tribini, ako ih je bilo 939 pripadnika, u 65. minuti izvjesili su transparent: “Sa šalom u rukama i pjesmom na usnama, za tebe spremni smo se boriti do kraja”, dok su u 76-77. minuti bacili jedan topovski udar ispred iste tribine, te zapalili deset baklji, od kojih je jedna bačena na teren za igru, a jedna pored uzdužne linije, a izvan terena za igru, dok su ostale dogorjele na istoj tribini do okvirno 25 sekundi. Sudac je zaustavio igru u trajanju od 10 do 15 sekundi te je istovremeno iskorišten trenutak za izmjenu gostujućeg igrača. Također u 78. minuti su u paljene dvije bljeskalice na istoj istočnoj tribini.

Komentiraj