Delegat Vučemilović zabilježio neprimjereno skandiranje na Rujevici

U pet utakmica 8. kola Hrvatski Telekom Prve lige bilo je ukupno 15.019 gledatelja što je nešto više od tri tisuće po susretu.

Gotovo polovica njih (7.108) je prisustvovala Jadranskom derbiju na Rujevici koji je završio bez pobjednika, a upravo na tom dvoboju delegat je imao najviše posla.

Dok je Armada nastavila bojkot navijanja na domaćim utakmicama iako je uoči derbija na treningu dala podršku igračima Rijeke, četristotinjak pripadnika Torcide je u kavez Rujevice došlo s majicama na kojima je pisalo “Novinari crvi”, a uz to su istaknuli transparente “Sloboda navijačima” te “Neprijatelj broj 1”.

Delegat Ante Vučemilović je zabilježio sljedeće:

Organizacija utakmice u skladu sa Propozicijama za natjecanje HT Prve lige 2019/20. Bilo je nazočno 7108 gledatelja. Ponašanje naviačke skupine Torcida ” : u 1 min. transparent”ovinari crvi neprijatelj br.1″, od 3 do 10 min pjevaju “I purgera i riječana i šakama i nogama, bocama i letvama sve za našeg Hajduka”, u 12 min “Ubi ubi srbina”, u 17 min”Gdje si srbine”, u 18 min. Armada šaka jada , u 34 min. jedna dimna kutija , od 38 do 40 pjevaju “Šugava Rijeko smrdljivi grade , pobit ću pola tvoje armade, Šugava Rijeko puna si srba, ne brini rijeko ima još vrba”, u 50 min. zapaljena jedna baklja, u 62 Ubi ubi srbina, u 71 Ubi ubi srbina , od 72 do 76 zapalili 13 baklji i 2 bljeskalice i pjevali Ubi ubi srbina . Baklje su ugašene na tribini gdje se nalazila navijačka skupina Torcida i nije bilo prekida igre. Sukladno Propozicijama prijavljujemo nacionalno trenirane igrače kako slijedi: Rijeka br: 32, 8, 6, 13,19,31, kod Hajduka : br. 70.6,17,24,28,35.

Kolo je otvoreno u petak duelom Dinama i Istre 1961 na Maksimiru pred 2.700 posjetitelja, a delegat Ante Podnar je u izvještaju napisao:

Utakmica odigrana u skladu s propozicijama natjecanja. Domaćin je osigurao sve potrebne uvijete za nesmetano i sigurno odigravanje utakmice. Sastanak pred utakmicu održan je sa zakašnjenjem od 15 minuta s obzirom da je predstavnik gostujuće ekipe zakasnio zbog poteškoća u prometu, što nije utjecalo na daljnji tijek i dinamiku planiranih obaveza. Na sastanku pred utakmicu utvrđeno je da domaćin poštuje odluku nadležnih tijela HNS-a vezano uz personalizaciju ulaznica. Izvršenim uvidom u sportske iskaznice nisu utvrđene nepravilnosti. Sva tehnička pomagala bila su u punoj funkciji. Na utakmici je bilo prisutno gledatelja 2700 od čega 375 pripadnika navijačke skupine BBB i 20 pripadnika gostujuće navijačke skupine Demoni. Tijekom čitave utakmice pripadnici navijačke skupine uglavnom su se korektno ponašali pjevanjem i skandiranjem kao dijelom navijačkog folklora, međutim utvrđeno je da je od strane pripadnika navijačke skupine BBB u 65. minuti na sjevernoj tribini gdje su smješteni upaljena jedna bljeskalica, dok je u 85. minuti upaljena jedna baklja koja je i dogorjela na istoj tribini. Prijem službenih osoba kao i gostujuće ekipe protekao je u sportskom ozračju.

Subotnji program je donio duel Intera i Slaven Belupa u Zaprešiću pred 451 gledateljem, a shodno tome delegat Zlatko Stanković nije imao puno posla:

Organizacija utakmice provedena sukladno Propozicijama za ovaj stupanj natjecanja. Svi upisani igrači sa valjanim liječničkim pregledom, pravom nastupa, te uplaćenom članarinom za 2019 godinu. Službene osobe imale ispravne licence. Predstavnik kluba domaćina za ispunjavanje uvjeta iz članka 15. Propozicija natjecanja prijavio je igrače pod brojem: 7, 8, 11, 13, 25, 35, a predstavnik gostiju prijavio je igrače pod brojem: 1, 2, 12, 14, 26 i 29. Sigurnost službenih osoba i gostiju prije, za i nakon utakmice bez primjedbi.

Ni Ivan Jurina u Velikoj Gorici u srazu Gorice i Lokomotive pred 2.239 nije imao primjedbi:

Organizacija utakmice dobra. Sastanku pred utakmicu prisustvovao domaći Povjerenik za sigurnost. Domaćin osigurao sve službe prema Propozicijama za sigurno odigravanje utakmice te organizirao personalnu prodaju ulaznica. Sportske iskaznice igrača obiju momčadi pregledane i nisu uočene nepravilnosti. Predstavnici klubova za ispunjenje uvjeta iz čl.15 Propozicija prijavljuju igrače kod domaćina broj 1,10,14,19,30 i 44, a kod gostiju broj 6,9,12,13,20 i 26. Svo prijavljeno službeno osoblje posjeduje ispravne licence Saveza. Ponašanje gledatelja fer i korektno. Obje klupe također fer i korektne.

Nedjeljni susret Osijeka i Varaždina pred 2.541 gledateljem u Gradskom vrtu pratio je Mladen Žugec koji također nije imao primjedbe na ponašanje aktera:

Domaćin organizirao utakmicu prema Propozicijama HT Prve Lige. Teren odlično pripremljen,svlačionice uredne i čiste.Športske iskaznice predane na vrijeme, sve pravovaljane kao i licence službenih osoba.Glede ispunjavanja uvjeta iz čl.15 iz Propozicija natjecanja HT Prve Lige domaćin prijavljuje igrače s brojem:1, 13, 6, 7, 9, 11, a gosti igrače s brojem:10, 18,15, 8, 13, 14. Na utakmici nazočno 2521 gledatelja koji su fer i korektno navijali.Po završetku utakmice igrači jedne i druge momčadi, te suci uz pozdrave i rukovanja napustili teren za igru.

Komentiraj