DEL VECHIO “Nisam bio na defileu i svečanoj akademiji”

Davor Puklavec/PIXSELL

Veleposlanik Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio u četvrtak je za Klix.ba komentirao svoje sudjelovanje na obilježavanju neustavnog Dana Republike Srpske bio u Banjoj Luci.

Del Vrcchio jr rekao kako je bio u Banja Luci, ali ne na defileu i svečanoj akademiji. “Mogu samo reći da nisam bio na defileu i svečanoj akademiji”, rekao je za Klix.ba, a na pitanje je li bio u Banjoj Luci 9. siječnja, odgovorio je potvrdno.

Podsjetimo, hrvatski premijer Andrej Plenković zatražio je od ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić da pozove veleposlanika Hrvatske iz BiH, Ivana Del Vechija, u Hrvatsku na konzultacije, što je i učinjeno.

Na jučerašnjoj spomentoj proslavi, na kojoj je bio i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, posmrtno je odlikovan srpski zločinac Slavko Lisica koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina na području Dalmacije. Lisica je kao zapovjednik oklopnih i topničkih postrojbi u sastavu Kninskog korpusa u rujnu 1991., temeljem Mladićeva naloga, zapovjedio topničke napade na Šibenik.

Del Vechio pozvan na konzultacije u Zagreb

Komentiraj