Davorin Visnjic/PIXSELL

DEKANICA FF-A “Treba provjeriti još oko 10.000 diploma”

Dekanica Filozofskog fakulteta u Zagrebu Vesna Vlahović Štetić u petak je za ‘Novi dan’ N1 telveizije komentirala krivotvorenje diploma te provjere koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja odlučilo provoditi.

“Krivotvorene diplome izgledaju tako da imaju neodgovarajući žig, neke od njih pisane su fontom koji mi ne koristimo, logo fakulteta i sveučilišta nisu tamo gdje trebaju biti, na jednoj je krivotvoren moj potpis, to mi je jasno da ravnatelj ne zna, ali mogu se usporediti s našim postojećim diplomama. Dobili smo na provjeru jednu regularnu diplomu i jednu krivotvorenu, koje su izdane s razlikom od mjesec dana i na njima je vidljiva razlika po izgledu”, objasnila je Štetić.

Naglasila je da treba provjeriti još oko deset tisuća diploma. “Teško je znati, nisu svi ljudi koji su diplomirali na Filozofskom fakultetu zaposleni u sustavu obrazovanja, ali procjena je 10.000 diploma i to je velika brojka”, dodala je.

Štetić kaže da ne dobivaju anonimne dojave za određene djelatnike. “Mi nismo dosad nikad dobivali takvo nešto, takvo nešto se prijavljuje DORH-u. Mi od škola dobivamo službene zahtjeve da se neka diploma provjeri, dobivali smo ih i od drugih institucija i dobivamo ih izvana”, poručila je.

Komentiraj