DEKAN PREVIŠIĆ RAZRIJEŠEN DUŽNOSTI: Od 62 člana Senata, njih 55 glasalo za njegov odlazak

Sanjin Strukic/PIXSELL

Vlatko Previšić, dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu, suspendiran je na sjednici Senata zagrebačkog sveučilišta. Od 62 člana Senata koji su sudjelovali na sjednici, za smjenu dekana Previšića izjasnilo se njih 55.

Kako piše Dnevnik.hr, za vršitelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta izabran je Željko Holjevac, dosadašnji prodekan tog fakulteta.

Nakon sjednice Previšić nije davao nikakve izjave. “Pustite me, maknite se”, bilo je sve što je rekao novinarima. Rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras kazao je da će objaviti priopćenje za javnost. Na pitanje je li točno da je Previšić suspendiran, Boras je kazao kako nije u pitanju suspenzija već razrješenje.

Članovi Senata su pred sobom imali Borasov prijedlog za suspenziju dekana Previšića, o kojem su glasali nakon što je Previšić završio svoje izlaganje.

Prije sjednice Senata, koja je počela u podne, održan je i rektorski kolegij koji je Previšić napustio prije završetka, no vratio se nakon početka Senata.

Lidija Kos-Stanišić, dekanica zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, na pitanje treba li Previšić otići, rekla je da joj se čini ispravan stav Ministarstva obrazovanja i rektora Borasa, piše Dnevnik.hr.

Za 20 sati najavljen je i Plenum Filozofskog fakulteta koji će se navodno održati opet ispred zgrade fakulteta.

Komentiraj