Marko Prpic/PIXSELL

Dekan filozofskog prijavio nepoznatog počinitelja zbog prijetnje smrću

Dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić u utorak je izvijestio da je podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv nepoznatog počinitelja nakon što je s jedne od piratskih internetskih adresa na njegovu adresu elektronske pošte došla poruka koju smatraju izravnom prijetnjom smrću.

“S jedne od piratskih internetskih adresa, s kojih se već duže vremena sustavno destabilizira i ometa normalno funkcioniranje Filozofskog fakulteta, konačno je stiglo i ono najgore, što se obzirom na medijski stvorenu atmosferu linča moglo i očekivati – izravna prijetnja smrću”, naveo je Previšić.

U priopćenju prenosi i cijeli sadržaj pisma u kojem stoji: “Studenti, radnici, umirovljenici i nezaposleni! Ujedinimo se u solidarnoj borbi protiv korupcije i klijentelizma na Sveučilištu i Filozofskom fakultetu. Zaustaviti ćemo zatiranje demokracije sloboda i sekularnosti. Borba je počela direktnom akcijom, a nastavlja se na Plenumu. Svi na Plenum, OBA ĆE PASTI! JEDAN SVIJET, JEDNA BORBA!!!!”

Navodi i da je u privitku tekstualne poruke poslana i “slikovna poruka u obliku fotomontaže na kojoj maskirani pripadnik terorističke skupine ISIL s nožem u ruci, u trenutku pred egzekuciju, pozira nad glavama dekana Filozofskog fakulteta i rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damira Borasa”.

Komentiraj