Deichmann trgovina obućom je prije 10 godina otvorila prve podružnice u Republici Hrvatskoj.

Danas ovo poduzeće zauzima prvo mjesto među trgovcima obuće unutar zemlje. Tijekom 2016. godine poduzeće Deichmann je prodalo rekordan broj od 1.69 milijuna primjeraka obuće. Prihod poduzeća je porastao za 7.2 posto i iznosi 319 milijuna kuna, za razliku od 2015. godine kada je prihod iznosio 297 milijuna kuna. Poduzeće koje pripada grupaciji Deichmann sa sjedištem u Essenu i dalje je u porastu, a 2017. godine otvara još jednu novu podružnicu u Hrvatskoj.

Tvrtka je ušla u sezonu proljeće/ljeto 2017 ostvarivši zanimljivu suradnju. Naime, britanska pjevačica Ellie Goulding predstavila je svoju prvu vlastitu kolekciju obuće dizajniranu u suradnji s Deichmannom. Kolekciju ‘Ellie Goulding for DEICHMANN’ prati moto ‘Rock your Look’ i namijenjena je europskom tržištu. Nedavno je predstavljena u Londonu, a sastoji se od starki, etno sandala, cipela na petu i punu petu, espadrila i natikača. Šarene boje, ekstravagantni rezovi, individualne dorade ili zakovice u rock stilu dominiraju ovom kolekcijom i čine je drugačijom od drugih. Dostupna je u 21 europskoj zemlji u poslovnicama i online trgovinama grupacije Deichmann. Više informacija o kolekciji nalazi se na www.rockyourlook.eu.

“Naša je strategija privlačenje različitih ciljnih skupina. Nudimo modernu obuću dobre kvalitete po izvanredno pristupačnim cijenama. Kupcima u Hrvatskoj smo ponudili nešto što im je nedostajalo i zbog toga smo već pet godina vodeći na tržištu. Iznimno smo ponosni na našu priču o uspjehu”, izjavio je Boris Kopič, direktor Deichmanna.

Krajem 2016. godine Deichmann je poslovao sa sveukupno 37 poslovnica u Hrvatskoj, što čini tri više nego 2015. godine te zapošljavao 282 zaposlenika za razliku od prethodne godine, kada ih je bilo 251. Rezultati ankete na portalu MojPosao provedene tijekom 2016. godine na uzorku od 5 100 zaposlenika u Hrvatskoj, Deichmann je ocijenjen kao jedan od najboljih poslodavaca.

“Želimo nastaviti u ovom smjeru i 2017. zadržati tržišno liderstvo. Nastavljamo osluškivati naše kupce te usmjeravati ponudu i usluge prema njihovim potrebama. Matično društvo nam je od početka dalo slobodu djelovanja i poticalo socijalni angažman, što nam je posebno drago. Pomoć ljudima u nepovoljnim životnim situacijama nije samo osobna briga osnivačke obitelji Deichmann, već i dio kulture ovog poduzeća koje je često angažirano u raznim projektima za pomoć zajednici”, objašnjava Boris Kopič.

Deichmann trgovina obućom je podružnica korporacije Deichmann SE, koja je vodeća na njemačkom i u europskom tržištu maloprodaje obuće. Deichmann grupacija je u prošloj poslovnoj godini u 23 europske zemlje te u SAD-u ostvarila bruto promet od 5.6 milijardi eura (neto 4.8 milijardi eura). Promet se povećao nakon prilagođenih tečajnih valuta za 5.6 posto. Deichmann grupacija je 2016. godine prodala oko 173 milijuna pari cipela u svojim podružnicama i online trgovinama.

Krajem 2016. godine, grupacija je poslovala sa sveukupno 3 857 trgovina, zapošljavala 38 252 zaposlenika te otvorila gotovo 1 000 novih radnih mjesta.

Tijekom 2017. godine, Deichmann planira veliku ekspanziju i unaprjeđenje poslovanja. Osim otvaranja prvih trgovina u Francuskoj i Belgiji, grupacija planira na međunarodnoj razini otvoriti 262 novih podružnica. Svoju poslovnu mrežu će dodatno pojačavati na postojećim tržištima, pri čemu je u prvom planu kvalitativan rast. Poslovni plan uključuje i modernizaciju 185 postojećih podružnica te investiciju od 232 milijuna eura u međunarodnu infrastrukturu.

Poduzeće Deichmann SE sa sjedištem u Essenu (Njemačka) osnovano je 1913. godine i nalazi se u stopostotnom vlasništvu osnivačke obitelji. Poduzeće je tržišni lider na europskom maloprodajnom tržištu obuće te diljem svijeta zapošljava preko 38 000 zaposlenika. Pod imenom Deichmann vode se podružnice u Njemačkoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Danskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Hrvatskoj, Litvi, Austriji, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Rusiji, Švedskoj, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Španjolskoj, Češkoj, Turskoj i Mađarskoj. Osim toga, grupacija je zastupljena u Švicarskoj (Dosenbach/Ochsne Shoes/Ochsner Sport), Nizozemskoj (vanHaren), SAD-u (Rack Room Shoes/Off Broadway). U Njemačkoj grupaciji pripada i poduzeće ROLAND SE. S tvrtkom MyShoes SE poduzeće je zastupljeno u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. U tekućoj 2017. godini grupacija Deichmann otvara prve trgovine u Francuskoj i Belgiji.

Komentiraj