Nemamo previše prostora za velike taktičke promjene, međutim nekim igračima ćemo dati druge pozicije u momčadi, najavio je novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije uoči sutrašnjeg ogleda u Kijevu protiv Ukrajine.

Hrvatska se uoči posljednjeg kola I skupine nalazi u teškoj situaciji. Po svemu sudeći samo je pobjeda u Kijevu ostavlja u igri za prvu ili drugu poziciju.

Dalić je naglasio kako respektira Ukrajinu, ali i kako smatra da Hrvatska ima bolju reprezentaciju.

“Imam respekt prema Ukrajini, ali dopustite da vjerujem svojim igračima,” dodao je.

Nakon do sada odigranih susreta posljednjeg kola u drugom skupinama sve je izglednije da Hrvatskoj neće biti dovoljan bod. ‘Vatrenima’ naime prijeti posljednje mjesto na ljestvici drugoplasiranih reprezentacija i ono ne vodi u dodatne kvalifikacije zbog čega će morati u Kijevu juriti po tri boda. Pobjeda treba i Ukrajincima ukoliko žele produžiti nadu u plasman na World Cup.

“S bodom imamo nekakve matematičke izglede, ali ako ćemo tako gledati izgubit ćemo sve. Moramo pobijediti i došli smo po tri boda.”

Dalić je istaknuo kako su igrači svjesni situacije u kojoj su se našli.

“Igrači su svjesni situacije i teško im je. Međutim, prihvaćaju odgovornost i da je na njima sve.”

Otkrio je kako nije bilo vremena za velike analize.

“Moramo odigrati utakmicu s karakterom i pokazati kvalitetu koju imamo. Pokušavam igrače probuditi kroz razgovor,” kazao je.

Jedan od igrača koji je najbolje upoznat sa snagom ukrajinske vrste je Domagoj Vida koji je posljednje četiri godine član kijevskog Dynama.

“Radi se o kvalitetnoj ekipi koja iz utakmice u utakmicu igra bolje. Najbolja dva igrača su im na krilima. Ako mi budemo pravi onda je sve na nama,” kazao je Vida osvrnuvši se na situaciju u kojoj se našla naša reprezentacija.

“Iza nas je turbulentno razdoblje. No, moramo zaboraviti što se događalo posljednjih mjeseci, ovo je za nas finale.”

Komentiraj