U riječko brodogradilište ‘3. maj’ jutros su stigli predstavnici splitskog Brodosplita koji su zajedno s tršćanskim Fincantierijom, zainteresirani za posrnuli riječki škver.

Predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak nakon sastanka nije htio potvrditi želi li konzorcij ući u vlasničku strukturu ‘3. maja’. Za N1 je poručio kako bi prvo trebalo napravti dubinsko snimanje brodogradilišta, a tek onda će znati jesu li zainteresirani.

Za spas ‘3. maja’, ponavlja, ima još doslovno pet minuta jer kada uđe u stečaj, upozorava, to je neka druga priča. S namjerama Brodosplita i Ficantierija upoznati su i u Vladi, a Debeljak je potvrdio da su o ponudi konzorcija razgovarali i u Ministarstvu gospodarstva.

Predsjednik Štrajkačkog odbora u brodogradilištu ‘3. maj’, Veljko Todorović , pak, potvrdio je kako je Uprava Uljanika Debeljaku zabranila dolazak u 3. maj. “To je način na koji Uljanik pregovara i kako rade na planovima za ‘3. maj’. To znači da oni ne žele spasiti ovo brodogradilište, to je svima jasno u ovoj državi”, rekao je Todorović.

Upitan tko bi bio najbolji izbor za riječki škver, Todorović odgovara: “Onaj koji najprije dođe taj bi najviše odgovarao, ova agonija traje više od godine dana”, rekao je i dodao da, čak i ako prekinu štrajk, nemaju što raditi.

Komentiraj