Sandra Simunovic/PIXSELL

DEBELJAK “Ulazimo u Hirošimu nakon atomske bombe”

Uprava Uljanika za strateškog je partnera ovog tjedna odabrala Brodosplit. Uprava ističe da je Brodosplit ponudio sudjelovati u isplati plaća, no svi ostali troškovi restrukturiranja tek se trebaju utvrditi.

Tomislav Debeljak iz Brodosplita ističe kako bi željeli zadržati brodogradnju u oba gradilišta, povećati broj radnika, uložiti do milijardu kuna u modernizaciju, dovesti nove poslove i osigurati uspješno poslovanje bez državne pomoći. Spremni su platiti i dio troškova za plaće radnicima, ali država prvo treba pristati na plaćanje svih starih dugova i gubitaka u brodogradilištima.

“Mi ulazimo u Hirošimu nakon atomske bombe i imamo jako puno posla da to sve izgradimo u budućnosti, a da na to sve skupa imamo i trošak prošlosti koje je neko drugi napravio, nema šanse, takve budale na svijetu ne postoje. Da Bože da taj trošak bude što manji jer ćemo onda i mi isto prema pravilima Europske komisije to manje morati dati u vlastitom doprinosu u budućnosti”, kaže Debeljak, kako prenosi Dnevnik.hr.

Komentiraj