Hrvatski nogometni savez za danas je najavio izvanrednu konferenciju za novinare u francuskom Deauvilleu. Tema konferencije trebali bi biti navijački neredi tijekom jučerašnje utakmice drugog kola Europskog prvenstva protiv Češke.

Podsjetimo, UEFA je odmah nakon utakmice pokrenula disciplinski postupak zbog prekida utakmice na stadionu u St. Etienneu. Nakon što je na teren palo nekoliko baklji i topovski udar koji je eksplodirao u blizini jednog od vatrogasaca, uslijedila je i međusobna tučnjava na tribinama.

Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Miroslav Marković kazao je nakon utakmice protiv Češke kako je HNS imao dojavu da će doći do bakljade u 85. minuti utakmice, zato su i francuski specijalci ušli na stadion i ogradili tribinu s hrvatskim navijačima. Dodao je kako će pokušati utvrditi njihov identitet pregledom video zapisa.

“Neće nas izbaciti, ponovno će nas kazniti. Mi ćemo platiti, ali ćemo i dalje pozivati ljude da dođu na naše utakmice,” kazao je predsjednik HNS-a Davor Šuker nakon sinoćnjih incidenata.

Komentiraj