Na gradilištu projekta “Beograd na vodi” pronađena je bomba teška 250 kilograma, najvjerojatnije zaostala iz 2. svjetskog rata, objavljeno je u petak u Beogradu.

Načelnik sektora za izvanredne situacije ministarstva unutarnjih poslova Predrag Marić rekao je u petak ujutro na TV Pink-u da bombu zbog njenog položaja nije moguće transportirati pa će biti deaktivirana na licu mjesta.
“Pronađena bomba je na devet metara dubine i u takvom je položaju da je nemoguće prebaciti je i deaktivirati na drugom mjestu. Zato će njeno uklanjanje biti na licu mjesta uz poduzimanje svih neophodnih mjera sigurnosti”,  naveo je Marić.

On je izvijestio da će bomba biti deaktivirana u nedjelju, a stanovnici ovog kraja biti će već danas obaviješteni kako da se ponašaju da im sigurnost ne bi bila ugrožena.
Nešto prije i tijekom deaktiviranja, najavio je Marić, sve u radijusu od 500 metara biti će zaštićeno, a prometni režim izmijenjen u okolnim ulicama i na mostu “Gazela”.
“Beograd na vodi” je projekt gradnje poslovno-stambenog kompleksa koji se realizira s investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, vrijedan oko tri milijarde dolara.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakDubrovnik slavi Festu svetog Vlaha
Sljedeći članakBorbe u Ukrajini ušle u šesti dan
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.