Legendarni glumac Robert De Niro doputovao je u petak poslijepodne u Sarajevo gdje je pozvan kao počasni gost filmskog festivala (SFF) koji se otvara u večernjim satima i trajat će do 20. kolovoza.

 

Točno vrijeme dolaska De Nira nije bilo najavljeno a on se nakon što je doputovao privatnim zrakoplovom u društvu direktora SFF-a Mirsada Purivatre zaputio na ručak u jedan od restorana u središtu Sarajeva a nakon toga se uz velike mjere osiguranja zaputio u razgledavanje grada i njegovih znamenitosti.

Dolazak slavnog hollywoodskog glumca u glavni grad BiH izazvao je pravu euforiju a u njegovu čast taksisti u tom gradu na svojim su vozilima izlijepili velike postere s glumčevim likom.

De Niro koji je za svoje filmske uloge dva puta dobio najprestižniju nagradu Oscar dobitnik je priznanja “Počasno srce Sarajeva” koje će mu biti uručeno uoči otvaranja SFF-a u večernjim satima.

Najprestižnija regionalna filmska smotra bit će otvorena projekcijom obnovljene verzije filmskog klasika “Taksist” kojega je 1976. godine režirao Martin Scorsese, a u kojemu je De Niro imao glavnu ulogu.

Komentiraj