DE BRUYNE ‘UDARIO’ PO UEFA-I: “Meni ovo izgleda kao lažno prvenstvo”

Veznjak Manchester Cityja i reprezentacija Belgije, Kevin de Bruyne, kritizirao je ždrijeb za Europsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u 12 različitih gradova.

Belgija, naime, već zna dva suparnika u skupini. UEFA je prilikom određivanja jakosnih skupina odlučila da će se one formirati isključivo na temelju učinka ostvarenog u kvalifikacijama odnosno da će nositelji skupina biti šest pobjednika kvalifikacijskih skupina s najvećim brojem bodova.

Belgija je među manjboljih šest, ali četiri reprezentacije koje su domaćini Eura (Italija, Engleska, Španjolska, Njemačka) također su među šest najboljih i bit će nositelji u ždrijebu, pa je postalo jasno da Belgija mora ili u skupinu B ili u skupinu C.

također, Ukrajina, koja je kao i Belgija nositelj, zbog političkih konotacija ne može biti izvučena u istu skupinu s Rusijom, pa je prema tome jasno da je Belgija smještena u skupinu B s Rusima i Dancima.

“Sramota je da se unaprijed znaju protivnici. Meni ovo izgleda kao lažno prvenstvo. Nogomet sve više postaje biznis i samo biznis”, poručio je de Bruyne.

Komentiraj